Tapenad att göra själv till buffé

Detta blir buffémycket tapenad, dela på en tredjedel om du vill ha mindre så att det räcker för 6-8 personer.

Ingredienser:

  • Tre burkar svarta, urkärnade oliver
  • 1  dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk honung
  • saften från en halv citron
  • 4 msk oregano

Gör såhär:

  • Halvera oliverna, lägg dem på bakplåtspapper och rosta dem i ugnen på 100 grader i 60 minuter.
  • Finhacka oliverna och vitlöksklyftorna.
  • Tillsätt övriga ingredienser och dela massan i två. Mixa med hälften av stavmixer och blanda sedan ihop med den enbart finhackade halvan. Resultatet ska alltså inte bli helt slätt
  • Smaka av med citron och eventuellt lite salt.

 

 

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!