Tapenad att göra själv till buffé

Buffe 2

Detta blir buffémycket tapenad, dela på en tredjedel om du vill ha mindre så att det räcker för 6-8 personer.

Ingredienser:

  • Tre burkar svarta, urkärnade oliver
  • 1  dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk honung
  • saften från en halv citron
  • 4 msk oregano

Gör såhär:

  • Halvera oliverna, lägg dem på bakplåtspapper och rosta dem i ugnen på 100 grader i 60 minuter.
  • Finhacka oliverna och vitlöksklyftorna.
  • Tillsätt övriga ingredienser och dela massan i två. Mixa med hälften av stavmixer och blanda sedan ihop med den enbart finhackade halvan. Resultatet ska alltså inte bli helt slätt
  • Smaka av med citron och eventuellt lite salt.

 

 

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.