Dijonvinägrett, veganalioli och sweet chilidip

Ska du göra en buffé med kalla smårätter, sallad och pasta och vill ha tips på goda dressingar och såser? Här kommer våra favoriter just nu!

Dijonvinägrett:

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl vatten
  • salt, peppar
  • 2 msk rödvinsvinäger

Vispa ihop, gärna i mixerstav! Går att förvara i en tättförslutande burk eller flaska i några dagar.

Veganaioli:

  • 1 dl soyamjölk
  • 1 tsk ättikssprit 12%
  • 3 msk citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl rapsolja (ev 1,5)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • salt, peppar

Häll i allt utom oljan i mixerbunke och kör med mixerstav tills allt är blandat och mjölken lite vispad. Häll sakta i oljan och mixa på hög intensitet tills det blir tjockt. Klart! Gott och äggfritt!

Sweet chilidip:

  • 3 dl creme fraiche
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 1 tsk limesaft
  • några droppar sesamolja eller en halv tahini
  • Smaka av med salt

Blanda ihop, rätt och slätt!

Previous

Next

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *