Hur det gick med Wollmars dagsovning

Vi blev påminda av en läsare att vi aldrig uppdaterade er på hur det gick för Wollmar att sluta sova på dagen.

Sådär, är svaret. Det går fortfarande sådär.

Någon gång efter 15, 16 på eftermiddagen blir han fortfarande väldigt trött. Trött som i känslig, lättstött, lite klumpig, har lätt till gråt och katastrof.

Vet vi att vi har något ”viktigt” att göra på kvällen där vi antingen vill att han ska kunna vara med (typ middag eller kalas), eller om vi ska iväg på någon eftermiddagsutflykt där det kan dra ut på tiden att komma hem, då händer det att han får sova på dagen fortfarande.

Han har inga problem att somna, det är bara ett väldigt stort problem att få honom att vakna efter en lagom tid (säg 30-45 minuter). Han är liksom som död för världen och somnar liksom igen och igen efter att vi väckt honom.

Nu när vi är i Italien har vi bestämt att han ska få sova på dagen för att överhuvudtaget kunna överleva fram till middagarna. Möjligen hade vi kunnat pressa honom att vara vaken hela dagen, men då hade han inte fått i sig något alls på middagen på grund av alldeles för trött. Och i ärlighetens namn ska vi väl säga att det inte är direkt otrevligt att ha en stund på dagen då båda barnen sover och vi kan turas om att bada, sola och strosa runt.

Om ni är intresserade så återkommer vi med hur det går!

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!