Min lilla knäppgök

När Wollmar var ca två år gammal kom han in i en fas där tåg var det bästa han visste. Det innebar att han till sin kvälls-TV helst ville se tåg. Ja, inte tåg som i ”ett barnprogram om tåg”, eller ”ett program om tåg”. Ne, det var inspelade klipp från olika trainspotters som liksom bara visade tåg av olika slag som tuffade förbi spåren på olika platser i världen. Hur hjärndött som helst för en förälder som inte delar samma brinnande intresse. Jag har pratat med en del föräldrar som haft liknande upplevelser.

Vi skrev om detta HÄR.

OK. Nu kommer vi till kapitel två i sagan. Wollmar har följande intressen (om man ska bedöma utifrån vad han helst ser på TV):

  • Dinosaurier
  • Tåg
  • Undervattensäventyr
  • Rymden

Därför blir det ganska mycket ”Dinosaur Train”, men till och från så vill han se på olika klipp på solsystemet. Tyvärr finns det inte så mycket barnanpassade klipp om solsystemet på youtube och för omväxlingens skull så hittade jag ett klipp av national geographic och tänkte att det kunde väl vara något. Det jag inte förstod var att det var en föreläsning av några torra astronomer. När jag insåg vad det var frågade jag Wollmar flera gånger om han hellre ville se på något annat. ”No Daddy, this is good”, var svaret som jag fick. Till slut fick jag byta program eftersom Wilfred fick spunk.

Se gärna på klippet nedan och hoppa runt bland de första 15 minuterna. Jag har verkligen svårt att inse att en snart 4 åring skulle tycka att det var intressant. Samtidigt är jag riktigt stolt att ha en riktig ”nörd” till son. Precis som sin pappa.

Previous

Next

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!