Hej Almedalen!

Resan började när jag lämnade över barnen till Joseph som jobbat och tog tåg och sedan flygbuss ut till Bromma.

Där satt jag och läste en stund innan flyget gick. Jag är egentligen lite rädd för att flyga, och inte kändes det bättre med en resa som var typ en halvtimme lång. Då hinns ju bara det värsta med, start och landning. Hugaligen. 

Men sen kom jag fram och checkade in på hotellet. Najs! (Strax ska jag sova i den där sängen. Själv! Så himla lyxigt!)

Efter det tog jag mig ner på stan och började med att spana in Läkartidningens tält, där seminariumet ska vara imorgon. 

Sen gick jag till detta:

Citat.Agnes Wold: ”skräpmat är allt som inte är tillagat av en oavlönad kvinna i hemmet.” Hennes agenda är verkligen att försöka ta bort onödiga krav från kvinnor, gillar det.

Och en liten sväng på detta:

Men det var så mycket folk så jag drog efter ett tag. Det är ingen fördel att vara under 160 lång i folksamlingar. Jag hamnar i folks armhålehöjd. Nedan Skitdåligt kort, men visar ungefär min vy. Förutom att jag håller upp mobilen. 

Jag stack ut och sprang istället. Ljuuuuvligt!

Och sist gick jag och lyssnade på Stefan Löfvén, det var okej. Sen gick jag och sbu-folket ut och åt en kortis.

Nu ska jag sova. 

Hörs imorgon!

Previous

Next

3 Comments

  • När jag läser beskrivningen av seminariet ‘världens svåraste uppdrag 2016 – föräldraskapet’ är det inte utan att slå mig för pannan alltså. De skapar först en falsk dikotomi genom att insinuera att du måste välja mellan att vara en duktig eller närvarande förälder (går tydligen inte att välja båda eller inget). Sedan kvarstår det faktum att vara en närvarande förälder utgör en otroligt stor (kanske den allra största) delen av att vara duktig som förälder och mamma. D.v.s du ska älska att vara med dina barn 24 timmar om dygnet, du ska involvera dem i allt du gör och du ska absolut inte lämpa över ansvaret på någon annan (a.k.a förskolan eller annan vuxen) för att du hellre spenderar din tid på jobbet med att utveckla din egen karriär. Då är du nämligen den sämsta föräldern någonsin. Nej att servera fiskpinnar och köttbullar fem dagar i veckan är bara ok om du istället utnyttjar tiden till att vara mer närvarande hos ditt barn…

    Haha ok ber om ursäkt för rantet och seminariet var troligen bättre än beskrivningen lät men..man kan inte vinna mot duktighetshesten tydligen.

    Lycka till idag!

    • Tack. Min upplevelse av det seminariet var att det liksom var lite syfteslöst, klart att Semper som arrangerade vill att folk ska köpa barnmat liksom. Agnes Wold vill att folk ska chilla, pappapodden-killen vet jag inte vad han ville och Edward Blom ville poängtera att barn visst kan äta gåslever. Det visar väl lite på bredden av arrangemang här, en massa superangelägna frågor om typ asylpolitik och så sånt som detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *