Australiensisk matvecka

Den här matveckan kommer vi tillbringa på Gotland, och det känns egentligen lite överkurs att ha en planerad matsedel för en semestervecka. Men vår plan är som följer: Ta båten över till Gotland, promenerad till en mataffär, storhandla för en vecka och beställa Taxi ut till stugan. Och väl i matbutiken, med två barn och packning för en vecka, är det inte läge att stå och fundera över vad vi behöver.

Vi har också fått lite påstötningar från våra australiensiska läsare (vi har faktiskt ett gäng autstraliensvenskar som läser…) att någon gång ha en Australiensisk vecka. Och vad passar bättre än en vecka när vi har fri tillgång till grill?

I och med att vi nu planerar middagsmaten i förväg så kan vi också förbereda färdiga kit med kryddblandningar. Annars riskerar ju semestermat att bli lite begränsad på grund av brist på skafferi och kryddskåp.

Så nu kör vi!

Lördag (något snabbt): Snabb tonfiskpasta

Söndag: Grillade kycklingdrumsticks med potatissallad

Måndag: Pizza på Rute Stenugnsbageri – inte så Australiensiskt och inte heller italienskt, men moderngotländskt och supergott.

Tisdag: Grillad lax med pasta och kall sås. Grillad majs.

Onsdag: Hamburgare med kött och rödbetor

Torsdag: Tomatsoppa med pasta


 

Comments (3)

Glöm inte stekt ägg på hamburgarna. Baka också bananbröd (banankaka) och ät det rostat med smör på till frukost.

Rostad banankaka till frukost? Lol
Är det gott?

Ja det är gott men jag skulle inte äta det till frukost som de gör här. Mer passande till fika enligt mig.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.