Några dagar innan hans fyraårsdag

Wollmar har lärt sig cykla! Vi började med styrstång och stödhjul och en väldigt närvarande daddy. Sen ställde vi upp stödhjulen. Det var igår.

Idag har han lärt sig fotbromsa, styra ordentligt och är snabb som en iller när han trampar iväg. Han behöver dock lite stöd precis när han ska upp på cykeln och trampa första tagen. 

Jag trodde på riktigt att stödhjulsperioden skulle vara rätt lång? Men de sägs ju att springcykelvana gör att de får tillräckligt bra balans, å andra sidan. 

Jag ser i alla fall oanade möjligheter i form av sällskap på kortare joggingrundor framöver. 

Hur coolt är inte detta? Han blev så stor plötsligt!

Previous

Next

2 Comments

 • Jag blev imponerad och lite nyfiken över det här med cyklandet. Har alltid tänkt att det är i ungefär femårsåldern som de flesta barn får kläm på att cykla, men här har vi ju en som fixar det redan vid fyra! Heja Wollmar!

  Vi har en 3.5-åring med otroligt bra kroppskontroll (tycker vi som är han föräldrar, den kanske är normal för hans ålder, vad vet jag!), och han manövrerar sin balanscykel galant. När introducerade ni ”riktig” cykel?

  Inte för att jag känner någon brådska men han älskar verkligen att cykla och nu funderar jag på om det kan vara läge tidigare än fem.

  En anekdot på temat:
  Hannes: Mamma jag vill ha en balanscykel med trampor!
  Jag: Hm, ja men det vet jag inte om det finns?
  Hannes: Men du har ju en sån!

  Såklart. Själv kunde jag inte tänka så långt utanför boxen ☺

  • Springcykel när han var tre ganska exakt. I onsdags tog vi fram cykel med stödhjulen för första gången, på torsdag ställde vi upp stödhjulen (så att de inte längre fyllde någon funktion) och igår tog vi bort dem helt. Det hela tog alltså typ ett dygn, för honom att fatta galoppen i alla fall. Nu ska han bara lära sig att starta utan hjälp.

   Haha, ja, balanscykel med trampor är det ju!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!