4 år!

Den här dagen, för fyra år sedan, föddes Wollmar. 

I fyra år har vi varit en familj. 

I fyra år har vi varit i den pågående processen att lära oss föräldraskap. 

I fyra år har våra hjärtan varit överflödande av kärlek till den där allvarlige, glade, känslosamme och fantastiske lille personen. 
Vår Wollmar är glad från det ögonblicket han slår upp sina blå. Han pratar oavbrutet från morgon till kväll och ställer oavbrutet frågor så som ”kan man dö av lava, mamma?” och ”Varför dricker blommor vatten fast de inte har någon mun?”, eller ”vad är fyra plus fyra, daddy?” Hans favoritsysselsättningar är att bygga grejer med klossar, duplo eller lego, att bli läst för  eller att leka i parken tillsammans med en kompis.

Han är fortfarande vid fyra års ålder inte helt kompatibel med att vara vaken hela dagen och framåt 17-18 är han ofta kraschtrött. Om han får välja av all mat i hela världen så är drömmåltiden pasta, stekt fisk och körsbärsstomater. Wollmar tycker inte om mjölk, mjuka ostar, joghurt eller fil men älskar alla sorters hårdost och chokladglass. Ostmackor och banan är hans favoritmellanmål. 

Wollmar har inget som helst intresse för att rita, måla eller vara traditonellt finmotoriskt kreativ. Han har istället ett stort intresse för bokstäver och siffror och sitter och koncentrerar sig på att lyssna i timtals om han bara har en förälder som orkar läsa en bok tillräckligt länge. Han har inga problem att hänga med i böcker som vi läser för hans fyra år äldre kusin. Han skulle mycket väl kunna utvecklas till en bokmal, men har också hittills älskat att röra på sig vare sig det är gymnastik, bad, att springa eller nu att cykla. 

När han kollar på barnprogram väljer han Octonauts, Dinosaur Train eller Peppa Pig. Han vågar fortfarande inte titta på Cars, Frozen eller ens Pettson och Findus (på grund av den där arga grannen). Han säger själv att han ska titta på Frozen när han fyller 6 år, och han skulle mycket väl kunna vara så konsekvent att han står vid sitt ord. 

Wollmar är kramig, pratig, påhittig och tänkande. Han har en arsenal av Bellmanskämt som har drar med jämna mellanrum och skrattar annars mest åt när Joseph busar med honom eller åt roligheter i böcker (Typ:  ”Får man stå på hornen? Får man gå och lägga sig i smöret?? som älgarna säger  i boken Gittan och Älgbrorsorna.) 

Han är det finaste fyraåringen på denna jord och vi är så tackamma över att ha fått just honom till oss. 

Grattis Wollmar på din fyraårsdag, hoppas den blir så bra som du hoppats på!

Previous

Next

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!