Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Mazariner

Mazariner

  • av

Här kommer receptet för mazariner som jag gjorde till Wollmars 4-års kalas. De är enkla att göra och blir riktigt goda. Bra att ha är en mandelkvarn eller matberedare/mixer som kan mala/mixa mandlarna. Annars rekommenderar jag att du gör dina mazariner på mandelmassa- Ersätt då sötmandlar, bittermandlar och socker i receptet nedan med 200 g mandelmassa.

Mazariner ca 16 st

Mördeg

  • 100 g smör, rumstempererat
  • ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl

Fyllning

  • 150 g sötmandlar
  • 4 bitter­mandlar
  • 1 dl strösocker
  • 75 g smör, smält
  • 2 ägg

Glasyr

  • 2–3 dl florsocker
  • ca 2 msk vatten

Så här gör du:

Mördeg –

  1. Blanda mjöl och smör tills det är grynigt.
  2. Tillsätt sedan socker och ägg och rör ihop till en smidig deg.
  3. Plasta in degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.

Fyllning –

  1. Skålla sötmandlarna och skala dem.
  2. Torka dem ordentligt och mal dem därefter tillsammans med bittermandlarna.
  3. Slå på ugnen på 200 °C.
  4. Blanda de malda mandlarna tillsammans med de övriga ingredienserna till fyllningen till en slät smet.

Gräddning –

  1. Kavla ut degen till en 2-3 mm tjock platta på ett lätt mjölat bakbord.
  2. Stansa ut plattor som är större än formarna och klä formarna. Har du ingen bra stans för detta kan du lyfta den utkavlade degen och lägga formen under. Tryck sedan ner degen, klä formen och nyp/skär av kanten.
    wp-1470416072959.jpg
  3. Fyll de klädda formarna till 2/3 med fyllning.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  5. Om mazarinerna blir bulliga kan du vända dem upp och ner på en plåt medan de svalnar.
  6. Se till att de svalnar ordentligt innan du häller på glasyr.
  7. Innan de får glasyr kan de med fördel frysas. Om du bara packar dem i påse är mazariner goda i 3 dagar.

Glasyr –

  1. Rör ihop glasyren och häll på/bred ut på dina svalnade mazariner.
  2. Låt stå i någon timma för att stelna och servera sedan.

wp-image-1748573675jpg.jpg

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *