Kinesisk matvecka 

Kineisk matvecka

Arbetsfördelningen vad gäller veckomatsedelsplaneringen i vår familj ser just nu ut som följer:

  1. Wollmar väljer land
  2. Mia googlar fram recept
  3. Jag beställer

Vi blev rätt förvånade när Wollmar valde Kina imorse. Vi har aldrig pratat om Kina, i alla fall inte så att det landet borde vara det första som poppar upp i hans huvud.

Vi hittade en svensk blogg med kinesiska recept, så vi har valt ut några recept därifrån.

Edit: Våra kommentarer om de lagade rätterna i kursiv stil!

Baozi – En slags fyllda, ångade bröd

Det här var jättegott! Fast hela veckan har vi typ tredubblat kryddmängderna i recepten, och så även här. Lite vitlök fick också åka med. Ångningen gick åt skogen, degen var lite för lös. Vi bakade som bröd-piroger i ugnen och det blev superbra. Ni hör ju, vi är värdelösa på att följa recept till punkt och pricka…

Kantonesiska stekta nudlar

En enkel och god rött! Vi fick pilla ur purjolöken åt barn, dock. Det kan ju vara giftigt vettni…

Mapo doufu -nötfärs och tofu, serveras med ris

Den här rätten blev lite konstig. Vi hade inte de bönorna som skulle vara i, och tillsatte vanliga sojabönor för att barnen av någon underlig anledning älskar dem… Men då blev det liksom köttfärs, tofu och bönor och det blev… Väldigt mycket protein. Haha, hade säkert varit bra inför maran i och för sig…

Coca-cola-kycklingvingar

Den här rätten bör ni laga. Recept på svenska och ooooootroligt gott. Tips, tips, tips!

Kinesiska potatispannkakor

Ett väldigt intressant och äggfritt sätt att tillaga något raggmunksliknande. Flottigt men gott. 

Kinesiskt stekt ris

Vi missade att ta kort på den här rätten. Gott men inget revolutionerande. 

Kinesisk grönsakssoppa

Den här soppan var god och matig, kan tänka mig att göra den när jag nästa gång ska göra ett vegetarisk sopp-storkok och bjuda på. 

Vad tror ni om att vi gör dessa som dessert/fika? Låter ganska gott.

Vi kom på att vi inte utvärderade den australiensiska veckan, och vill bara hälsa att den var jättegod. Liiite konstigt med rödbetor och stekt ägg på hamburgare, men det var liksom ändå gott. More is more?

wp-image-2132449421jpg.jpg

 

Previous

Next

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *