Bära-barn-serie på G!

På beställning av en vän håller jag på att fundera över en serie inlägg om att bära barn.

wpid-wp-1412011347166.jpeg

Har du någon fråga om att bära barn, i sjal eller sele?

Ställ din fråga så kanske jag kan svara, efter att ha läst på lite!

wpid-dsc_0218.jpg

Previous

Next

5 Comments

  • Wow, roligt tema! Jag bär min vagnvägrande unge som just fyllt ett halvår så fort vi ska någonstans. Väldigt många säger om detta: men får du inte ont i ryggen! Det får jag dock inte alls, det var värre att sitta vid skrivbordet på jobbet, så därför har jag funderat en del på hur bärandet egentligen påverkar kroppen. Aktivitet brukar ju vara bättre än oaktivitet sådär generellt. Jag undrar också om bärandet stärker de där inre magmusklerna som en ju ska öva upp efter graviditeten. Jag kan ju alltid hoppas i alla fall!

  • Jag undrar hur det blir med ergonomin när man bär barnet i sjal i vaggpositionen, alltså snett över bröstet. Samt hur bra det är att bära på höften (även om det är i en ergoBaby)
    Blir kul att läsa din serie!

  • Det är jättekul att du ska skriva om detta!

    Jag undrar hur man ska se på bärande och belastning av bäckenbotten, när man redan har en bäckenbottensmärta. Trots smärta fortsätter ju vardagen. Hur ska man tänka då? Själv har jag i perioder dragits med just bäckenbottensmärta efter en sfinkterruptur (3). Jag känner mig rätt återhämtad numera, men den återkommer inför mens. Jag har burit mina barn trots smärta, men försökt att dra ner på andra belastande aktiviteter. Ibland har jag inte burit alls, om smärtan varit för ihärdig. Hur tänker du?

    (Och som ett litet svar till ett inlägg ovan – man ska aldrig böra ett barn i vaggposition, annat än vid amning och då under stor uppsikt. Det har inträffat fall av plötslig spädbarnsdöd i den positionen (fö enda fall av det jag hört om i bärsammanhang), och det är väldigt svårt att ha koll på barnets andning när det ligger så. Upprätt på bröstet är vad som gäller vid säkert bärande!)

  • Är det ansträngande för den lilla bebisens rygg att sitta upprätt så som i bärsele? Hur långa stunder är det lämpligt att bära i bärsele?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *