Vad vi lärt oss av sommarens resor

Italien, Gotland och Öckerö. Tre vitt skilda resmål. Och vår lilla familj.

Det här har vi lärt oss av sommarens resor!

 • Våra barn behöver inte vagn egentligen längre (bara vi orkar bära  när det kniper…)

Våra barn orkar gå långt, flera kilometer. Vi måste bara ha VÄLDIGT gott om tid. Och när de plötsligt inte vill vara med längre, ja, då får vi stå vårt kast och bära.

 • Wilfreds ”Anka” går att ersätta med en liten teddybjörn på resor

Det här var vi lite oroliga inför. Vi ska packa till två vuxna och två barn, och vi reser runt utan bil. Ska den där himla Pingvin-ankan med?? Men som tur var gick Wilfred med på att få ett lite mindre rese-substitut. För övrigt ett av våra föräldraskapstips: Introducera snuttedjur och grejer som ni kan köpa dubletter av. Nu har vi inte två just av denna, men den är från IKEA och hade gott och väl kunnat vara en sådan.

 • Släkten är bäst

Alla sommarens resor har vi tillbringat med olika delar av släkten. Italien med Mias mamma. På Gotland var vi samtidigt med Mias ens syster med familj, även om vi bodde i olika hus. Och vi har avslutat semestern hos mina föräldrar på Öckerö. Det krävs en by för att uppfostra ett barn, och vi har tillbringat sommaren med ” vår by”. Tack alla för att ni finns! Vi är rika som har er!

wp-image-670754161jpg.jpg

wp-1465486240615.jpg

wp-image-2056003319jpg.jpg

 • Hur vi än bollar runt med dagsovningar och sena läggningar kommer våra barn aldrig sova längre än till sju

Det här är ju sjukt. Barnen kommer aaaaaaldrig ge oss en sovmorgon? Vi har rest långt, vi har härjat runt, de har missat sina dagvilor, de har fått promenera kilometervis. Visst blir de trötta. Men sover de längre nästa dag? Nej.

 • Kex är bäst som resmuta

Bara vi har kex i handbagaget så funkar vilken resa som helst. Tips: Ballerina är onödigt kladdiga rese-kex. Hårda och möjligen bara lite smuliga måste de vara. Mariekex är lagom hårda, de kräver liksom lite arbete för att knapra i sig. Och är tillräckligt o-spännande för att barnen ska ha att göra, utan att vilja glufsa i sig hela paketet.

 • Agriturism-semester var typ världens bästa

Den här semestern är vi bara SÅ NÖJDA med. Hoppas vi kan åka tillbaka till Italien snart. Vi har skrivit om detta så många gånger nu, så detta blir kort.

wp-1466362057521.jpg

 • Att ”se” städer gör sig inte bäst med en två- och fyraåring

Alltså. Rom var ju en fantastisk stad. Men det var nästan smärtsamt att bara som hastigast passera allt det där vackra, häftiga och liksom inte få UPPLEVA staden. Vi måste tillbaks. Även Visby var lite av en besvikelse eftersom barnen passade på att ha en meltdown och vi knappt fick uppleva staden. Men Visby är å andra sidan enklare att återbesöka.

 

Har du lärt dig något i sommar?

 

Previous

Next

3 Comments

 • Vi lärde oss att vår lille INTE orkar gå så långt… Inför nästa skaffar vi en paraplysulky eller liknande för att skona våra axlar. En relaterad lärdom var att det är mycket bekvämare för både barn o vuxen när barnet har blöja när hen sitter på axlarna, den här blöjfria sommaren hade oanade nackdelar….

 • Vi bestämde att varannadag får en sovmorgon och vice versa (vi föräldrar alltså, barnet vaknar alltid mellan 06-07). Körde det stenhårt och det var så skönt.
  Sen är verkligen släkten bäst! Avlastning i olika former och barn som leker med varandra, ba röj röj röj på gräsmattan och föräldrar som bara kan titta på och få ligga stilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!