En serie om bärandets ergonomi

En serie om bärandets ergonomi

Imorgon börjar jag en ny serie om bärande av barn utifrån ett fysioterapeutiskt perspektiv och med den vuxne i fokus. Jag har INTE läst på mest om barn när det kommer till bärande och hälsa (även om jag gjorde det i ett inlägg för ett tag sen…). Jag kommer också ge er en bra länk till mer läsning om barn och bärande. 

Vår egen bär-historik inkluderar två barn, elastisk bärsjal, vävd bärsjal, mei tai och en pognae-sele. Jag har försökt att hålla mina egna bär-erfarenheter utanför den här serien av två skäl. Ett är för att jag är under normallängd och har ovanligt icke-breda axlar, något som gör att mina erfarenheter inte är direkt överförbara till någon annan. Men framförallt för att jag har försökt att förhålla mig till fakta och vetenskap, och inte basera resonemang på mina egna åsikter.

wpid-20121101_171722.jpg
Wollmar i elastisk bärsjal

 

wpid-wp-1411838341966.jpeg
Wilfred i mei tai
wpid-dsc_0218.jpg
Wilfred i en pognae-sele

Jag har efterfrågat läsarfrågor och tror mig ha fått fram svar på de flesta av dem.

Hör gärna av er och resonera vidare med mig om det är något vi tillsammans behöver utforska mer.

Imorgon kör vi, håll i er nu! Det här kommer bli bra!

 

Allt eftersom inläggen i serien publiceras kommer länkarna fungera här:

 1. Inledande inlägg. 
 2. Bärandets ergonomi
 3. Nyförlösta kvinnor och bärande
 4. Fysioterapeutens råd om bärande-ergonomi
 5. Vad ska du tänka på när du köper bärredskap?

 

Previous

Next

4 Comments

 • Det låter jättespännande! Har funderat på bärande i sjal och vilken påverkan det har på buktrycket, bäckenbotten och ett ev framfall. Kommer du skriva något om detta? Hälsningar Madelene

 • Va spännande!
  Jag visste typ inget om att bära barn när vi fick vår knodd för 11 månader sen, när min man pajade axeln när han bara var några veckor åkte vi i panik o köpte den enda selen vi kände till, en babybjörn. Jag trivdes aldrig med den, nu har vi en mei tai och en Tula och har dessutom hunnit köpa o sälja av ytterligare en annan ergonomisk sele. Vår pojke gillar inte vagnen, det går lite lättare nu när han är 11 månader, men fortfarande är det framförallt bärselen som hänger med när vi ska ut någonstans.
  Ska bli mycket kul att följa dina inlägg om att bära!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *