Veckans poddtips…

Den här veckan har jag lyssnat på en del poddar, som vanligt. Den sista, om ”nära föräldraskap” har både jag och Joseph lyssnat på och diskuterat ganska mycket. Ingen av oss är ju direkt ”nära föräldraskapsutövare” även om vi för all del sjalburit, samsover och jag dessutom helammat. Men när det blir en icke-vetenskaplig lära av det, där det blir kategoriska ”rätt och fel”, då gillar ingen av oss det.

Här kommer veckans lyssningstips!

  • Stugg mom never told you

Alltså. Lyssna på detta! Om bröst och sportbh:ar. Så kul att jag skrattade högt ut på tunnelbanan här om morgonen. Och samtidigt otroligt informativt. Visste ni till exempel att bröst i rörelse rör sig i en åtta, och att det finns kvinnor som fått nyckelbensfraktur av sina skumpande bröst? 

  • Aktuellt om vetenskap och hälsa

Och ett jättejättebra poddavsnitt, lättlyssnat och informativt om endometrios finns här. Tio procent av alla kvinnor i fertil ålder är drabbade, detta är minst sagt en folksjukdom. Och jag hörde först talas om den här sjukdomen för, säg 4 år sedan? Gruvligt. Men bra podd!

  • Science versus

Inte helt opartiskt, men ändå intressant lyssning om ”nära föräldraskap” här.  Jag uppskattar Sveriges radios radioprogram för att de alltid i alla lägen försöker att vara opartiska, och visa åsikter från olika läger. Så kan vi säga att ”Science versus” INTE är. Den här podden är ganska dåligt maskerat kritisk mot ”nära föräldraskap” till att börja med. Men jag gillar ändå faktagranskningar och forskningsgenomgångar.

Vad har du lyssnat på senaste tiden?

Previous

Next

2 Comments

  • Haha, jag fick mig en sociala medier-utskällning häromdagen då jag antydde att sjalbärande mm. kunde kopplas ihop med attachment parenting. ”Bara för att ap-föräldrar gör liknande val betyder det inte att det har något att göra med ap” fick jag höra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!