Fantom-amning?

Kan det vara så att kroppen liksom hittepå-producerar bröstmjölk?

Förra veckan var en lång upptrappning mot att få mens. Det började liksom tidigt med blemmor, trötthet och en PMS-känsla. Jag tyckte att mensen dröjde lite, och att förvarnings-signalerna var lite extra kraftiga. När jag helt plötsligt en dag i förra veckan drabbades av akut bebis-sug höll jag på att gå och köpa ett graviditetstest. Nä, nu! Men sen väntade jag lite till, och som vanligt kom mensen med buller och bång.

Jag börjar ju precis en högskolekurs om amning, och till ovan nämnda tillkommer detta:

En kväll satt jag och läste ett gäng artiklar om amning som ingår som kurslitteratur i min kurs. Och så kände jag har jag liksom fick den där extremt tydliga och väldigt specifika känslan som brösten ger när det drar ihop sig till utdrivningsreflexen. Jag satt och höll mig om brösten en stund och tänkte att det väl var lite väl att börja få fantom-utdrivningsreflexer av att bara läsa om amning.

Men mycket riktigt, dagen efter kunde jag  pilla ut små mjölkkluttar från bröstvårtorna. Jag är ju en regelrätt mjölk-ko som ammande och har läckt bröstmjölk sen vecka 11 i både graviditeterna, så egentligen är det väl inte så himla konstigt. Men ändå. Det var ett bra tag sen jag slutade amma nu. 

Jag kommer säkert bli lite inspirerad och skriva en del om amning under hösten, i och med kursen jag går.

Jag hoppas ni tycker att det är okej?

wpid-20140621_133528.jpg
En amningsbild från juni 2014

På tal om kursen! Jag ska åka på kursträff i Kristianstad den 13 september. Får åka nattåg för att komma i tid och kommer alltså vara i Kristianstad typ 6 på morgonen när kursen börjar nio. Jag tänker att jag vill promenera till Högskolan i maklig takt och typ fixa i ordning mig lite på någon toalett där. Men känner någon av er läsare till Kristianstad? Finns det det något kaffeställe som är öppet megatidigt?

 

Comments (7)

Så har jag med, 2 1/2 år efter jag slutade amma barn nummer 2 kunde jag fortfarande framkalla/få framkallat mjölk. Till och med så det droppade.. nu har vi sedan 2 veckor tillbaka ett barn nummer 3 och mjölken bokstavligt talat sprutade redan på BB. Världsliga problem, tacksam bebis

Nu när jag tänker efter vet jag att jag kunde mjölka fram droppar från att jag slutade amma ettan ända tills tvåan kom. Och som jag berättade när vi sågs, mib mamma har berättat att hon kunde klämma fram mjölk i mååånga år efter sista barnet.

Vad sjukt. Men också helt sjukt fascinerande!

Ska bli intressant med lite amningläsning. Ammar lillasyster för fullt, så det är väldigt aktuellt här :-).
Det finns Pressbyrån på stationen i Kristianstad. Öppnar 5:30 eller nåt sånt. Vägen till högskolan är inte jätterolig att gå men det funkar. Går buss ifall du ångrar dig!

Åh, pressbyrån är ju inte det stället jag gärna hänger i någon timme eller så… Hade hoppats på något ställe där jag kunde sitta en stund. Men det är ju en överskurs-önskan på de flesta ställen klockan 6 på morgonen.

Det finns en del fina konditorier som öppnar lite senare, typ vid sju åtta nåt. Sen finns det espresso house vid gallerian. Tar ett par minuter att gå. De öppnar kl 06 🙂

Aaah! Jag ska google-maps hitta dit! Perfekt! Tack!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.