In med huvudet först och kör, ba

Kommer ni ihåg i somras, när jag satt och pluggade som en tog om bäckensmärta efter förlossning? Tanken är ju alltså att jag ska bearbeta data från ett tidigare forskningsprojekt om ämnet och vara med och publicera en artikel. I somras satt jag och läste in mig på ämnet och skrev ett första utkast till bakgrund.

wp-image-2064963139jpg.jpg

Igår träffade jag upp med min inofficiella handledare/forskaren som har samlat in datan, Christina. Jag är delvis aspepp på att fortsätta med projeketet och har delvis typ ont i magen och tänker att det aldrig kommer gå. Grejen är så här: För att tillslut bli färdig och godkänd specialist som fysioterapeut måste jag ha skrivit en magisteruppsats eller motsvarande inom ämnet (gynekologi/obstetrik/urologi). Grejen är att jag redan skrivit en magisteruppsats, dock inom fel ämne. Jag kan således inte skriva en ny (får ju inte gå om en kurs jag redan läst). Så nu försöker jag uppfylla den andra motsvarigheten av kritierierna: få en artikel publicerad. Under hösten är det tänkt att jag ska jobba med statistiken och litegrann med formatet på artikeln. Vi har ingen deadline, så det får ta den tid det tar.

När jag åkte på vägen hem igår försökte jag peppa mig med musik. Satt och bläddrade och bläddrade efter låtar som kunde ge mig en humörshöjning/pepp.

Två VÄLDIGT olika låtar blev utvalda:

Cheeesy, oh yes…

Den andra:

Min musiksmak går liksom balansgång mellan gladpop och äldre hiphop. På gymnasiet lärde jag mig älska Jurassic 5 och Busta Rhymes, otroligt ofta kommer jag tillbaks till just dessa. Även om den senares texter inte direkt är något jag kan ställa mig bakom. Menmen. Det svänger, ibland är det huvudsaken.

Vad lyssnar du på när du bara måste ingjuta mod i dig själv?

Previous

Next

10 Comments

 • Försöker också skriva vetenskaplig artikel…. Men var är min ork?? Tanken är att jag ska försöka komma till hälften av min avhandling innan nästa föräldraledighet… Får se hur det går! 🙂 Somnade så fort mannen kom hem vid fyra och kunde ta barnen. Mådde så illa… Nu har jag försökt ta mig upp i en halvtimme ungefär… Blev bara klag det här, men vill skicka pepp till dig ju! Vet lite vilket jobb du gör parallellt med ditt heltidsjobb! Starkt jobbat! 🙂

  • Det betyder jättemycket att någon som läser fattar!! Det är ju liksom inte bara en liten extrauppgift i någon kurs. Men asså gravidtrötthet är inte att leka med. Varje gång vi pratar om att skaffa en till blir Joseph helt tveksam pga hur dysfunktionell jag blir som gravid… Jag har ju oftast hur mycket energi som helst, men som gravid har jag typ kunnat sitta länge och stirra framför mig. Heja dig!!

   • Näe det är ju ett jättestort projekt, större än uppsatsskrivande! But you can do it! 🙂
    Ja, jag mår så mycket bättre som ogravid och om allt går bra den här gången är jag rätt så säker på att det inte blir några fler! Men har ju ganska många fertila år framför mig så kan ju aldrig vara riktigt säker… Men just nu känns det skönt att det antagligen är sista graviditeten 🙂
    Du och Joseph kanske glömmer mer och mer hur det var och till slut kanske ni börjar inbilla er att det ju inte kan ha varit så farligt… Det är då det händer! 😉

 • Åh! Heja heja! Knepigt det där när man ska ta sig an ett så stort projekt. Men tänk på känslan när du är klar. Du kommer att komma dit 🙂 Skönt att du får ta den tid som behövs. Det går inte att stressa fram sånt där. Lycka till 🙂

 • Är inte det lättaste det där… Funderade på.. Står det inte att det ”räcker” med att presentera arbetet i ett vetenskapligt sammanhang (typ poster på fysioterapidagarna) eller har jag helt fått det hela om bakfoten? Isåfall blir ju kravet på hur artikel är skriven lägre om än allt arbete bakom behöver hålla samma höga standard. Annars är mitt tips att leta upp vilken vetenskaplig tidskrift du vill publicera i och sen skräddarsy ditt arbete utefter deras krav redan när du skriver. Ser framemot att läsa din artikel när den är klar 😉

  • Jo, men den måste ju ha genomgått någon slags kvalitetskontroll/refereegranskning, och jag tror inte jag kan bara jobba ihop något ”eget” och få det att hålla rätt standard. Så därför tänker jag artikel eller uppsats. Facket hade inget annat alternativ iaf. Vi jobbar mot en specifik tidskrift! Jag tror att min plan är att skicka in det till tidskriften någon gång i vår och samtidigt skicka in till fysioterapidagarna. Så kör jag postern, blir godkänd för specialistkravet och så hoppas jag på det bästa med publiceringen. Jag har ju fått min magisteruppsats publicerad och har redan varit uppe med den på fysioterapi 2015, så egentligen är jag inte superstressad över de momenten. Det är mer bara hårt arbete som jag ska tugga mig igenom tills jag är framme.

 • Pepp! Superpepp! Du kan göra det! Det är astufft under tiden men tänk när du är klar! Du blir specialist i något du brinner starkt för och alla vi som läser bloggen kommer att ha lärt oss så mycket under tiden. Se till att utnyttja din handledare till max och glöm inte att be om hjälp när du behöver. Skitsvårt. Pepp pepp pepp!!

 • Don’t stop! Never give up! Hold your head high and reach the top! Let the world know humenuhumhö, bring it all back to you (bring it all back to). Behövde inte ens sätta på videon, den går repeat i skallen ändå. Mia, min stjärna! Jag är alltid på din sida! Säg till Joseph att ta barna till Kransen nån dag så du får dörna på med nörderiet, så fixar vi nåt njutbart ätbart som du får som belöning sen! Deal? Detta upplägg går att återanvända några vändor fram tills våren!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!