Lyssna, läs och titta-tips!

Ni brukar inte ge sådär supermycket feedback när jag tipsar om grejer, men ibland måste jag bara få prata lite om bra saker! Okej?

wpid-img_20150815_234818.jpg

Jimmy Carter har ett TED talk om att kvinnor utsätts för våld och förtryck är det viktigaste brottet mot mänskligheten, typ. Inga direkta nyheter, men ändå uppfriskande håll att få höra det ifrån.

Podden Feminist Current tar upp burkini-diskussionen, jätteintressant!

Podden Science Versus har ett helt avsnitt om G-punkten och klitoris. Den här behöver ni lyssna på. ALLA behöver veta mer om detta. Det var Joseph som tipsade mig om avsnittet, och det är jag glad för. Din partner behöver lyssna på det här.

Sen vill jag gärna höra era tankar om det här med Lotta Schelin och mens. Lotta vill bryta tabut om mens hos idrottande kvinnor och hoppas på mer forskning om menstruation och prestation.

Och då svarar Pia Sundhage att det inte finns någon anledning att prata om mens? Jag antar att den artikeln är lite spetsad och vässad, för ingen endaste fysiskt aktiv kvinna kan väl vara OINTRESSERAD av att det görs mer forskning om kvinnokroppen och prestation? Men jag fattar också att det knappast kan läggas på någon annan än individen själv att ta upp sina hälsoproblem, speciellt inte på landslagsnivå.

Fast ja… å andra sidan. Jag anser ju att det MÅSTE vara ett visst ansvar att prata om de skämmiga sakerna med kroppen och liksom öppna upp samtalet. Om inte någon aldrig någonsom pratar om mens så finns det ju heller en risk att den som verkligen lider av det inte vågar ta upp det. Kanske inte på landslagsnivå. Men i alla sammanhang finns det nog kvinnor som hade kunnat få hälsofördelar av att vi pratar mer om potentiellt pinsamma saker.

Uppenbarligen blir det inget youtubeklipp den här fredagen heller, för så fort jag kom hem så svidade jag om till myskläder och satte upp fultofs och nu ska vi möl-äta choklad och dricka te. Tror vi tappade gajsten med youtubandet pga inte superduperintresse från er. Finns det något sätt vi kan göra det mer intressant, eller ska vi faktiskt skippa det?

Äh, nu kör vi fredag! Ha’re!

 

Previous

Next

5 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!