Kroppspositiva träningsbloggar

Jag fick en tänkvärd fråga!

”Har du några tips på andra bloggar eller sidor om träning för kvinnor/postgravida som inte innehåller några eller minimalt med bantningstips eller viktnedgångshets? Jag har liksom förlikat mig med att jag kommer att behöva träna resten av livet för att inte ha ont i kroppen och jag börjar t.o.m. tycka det är roligt men jag vill ofta läsa om träning och få inspiration för att hålla peppen uppe. Detta gör att jag hamnar på sidor och tidningar som vänder sig till nyblivna mammor eller bara kvinnor och då är bantningen ett faktum (även om det kallas att komma i form eller att bli stark nuförtiden… varför står då antalet kalorier efter varje recept eller mellanmålstips). Detta håller på att göra mig deprimerad. Märker också att jag i smyg tänker bantningstankar eller får dåligt samvete av att äta godis och det har aldrig hänt mig förut och jag ser ett direkt samband med att jag läser mer på såna sidor än jag gjort förut.”

De absolut första som jag kommer på är inte svenska. Om du gillar att läsa på engelska spelar det ju kanske ingen roll, även om jag ofta tycker att det blir mer familjärt att läsa svenska bloggar. De kommer liksom närmare mig och ger mig illusionen om att kunna lära känna dem.

Men jag börjar med de som är på engelska, för jag tycker ändå att de är i en lite annan kategori en de svenska som följer nedan.

  • Girls gone strong

En träningssida med tillhörande blogg full av vettigheter. Tips på inlägg:

What No One Tells You About Early Post Pregnancy

What Women Should Eat to Build Muscle

Sorry, Not Sorry: Things That Don’t Require An Apology

Why Women Should Strength Train (And It Has Nothing to do With Weight Loss)

  • Fit and feminist

Because it takes strong women to smash the patriarchy.

Runner’s face: when beauty culture gets stupid

You don’t have to compare yourself to the pregnancy abs model or anyone else for that matter

#Like a girl. What young girls teach me about the woman I want to be

Och om du gillar sånt så har den bloggen en massa härliga race reports.

  • Fit is a feminist issue

Två 50+kvinnor som skriver ”Feminist reflections on fitness, sport, and health”

Why Food Is Beyond “Good” and “Evil”

The stories our skin tells: Stretch marks, scars, and tattoos

Living Clean without Eating Clean

På svenska tycker jag att dessa två bloggar kan passa in i kategorin:

  • MoveitMama

”Här skriver fyra småbarnsmammor om livet med träningen och ibland om livet utan träning – för det är ju inte så himla lätt att få till den alla gånger. Vi slåss ständigt mot småbarnssjukdomar, chipssug och sömnbrist, men plötsligt en dag händer det.”

Jag har tipsat om dem förut, och jag gillar deras peppiga, men inte flåshurtiga inställning till träning, och deras race reports. Jag hade lite svårt att välja tips-inlägg för det bästa med dem är egentligen flödet i stort.

Lopprapport: Tjurruset 2016

Tights-tips (jag uppskattar verkligen deras down to earth-inställning om träningskläder)

  • Emma Hällbacka

Emma var alldeles nyss aktiv med bloggen ”FitbyEmmaHå” men har nu lanserat sin nya blogg i eget namn. Det har ännu inte kommit upp så mycket nytt på nya bloggen, men såhär skriver hon om den nya: ”Jag skriver mycket om min pågående viktresa, min kärlek till träning, och olika sätt att tolka och manipulera kroppens olika signaler. Även de mentala bitarna får stort utrymme: här finns inga tabun när det gäller vikt och kropp. En viktig del av bloggen är också alla färgglada träningskläder – jag vägrar svart i löpspåret trots att träningskläder ofta görs för människor som redan är vältränade.”

Jag tror att det kan bli en spännande resa hos Emmas nya blogg. Och bli nu inte skrämda över att hon nämner viktnedgång, hos henne är det alltid en finstämd balans!

Racerapport: Göteborg halvmarathon

 

Instagramtips

Det finns ju förstås de riktiga kroppspositivism-aktörerna som LadyD, Apan Satt i Granen och alla ni säkert redan har koll på. När det gäller gäller mer bara träning har jag några favoriter som fokuserar mer på kroppsfunktion är annat (utseende):

Jag vet inte om ni ser någon trend här – men här har jag förklarat lite hur jag funkar när det kommer till träningsinpiration. Helst ska det vara snustorrt faktabaserat, och annars komma från en person jag jag har högt förtroende för. Random snygg person med en yogamatta kommer inte inspirera mig!

 

Jag frågade också runt lite i forumet för Better Bloggers-nätverket och fick då följande tips:

(Jag har inte detaljgranskat dem alla, men jag tror att det i alla fall stod tydligt i min förfrågan att jag ville ha en viss klass/standard vad gäller icke-bantning etc.)

Piggelina.se

Uppochhoppa.se

MenMia.se

Träningsglädje.se

AnnikaLarsen

 

 

 

 

Previous

Next

2 Comments

  • Tack för bra tips på engelska, alla käde jag inte till. Intressant och hur man tolkar olika, jag gillar Emma men tycker ofta att det finns en problematik kring mat/träning/tanke där. Allt/inget/fasta osv. Kanske inte på nya?

    Tack för länk! Jag skriver inte om kropp i form av utseende utan i form av funktion. När jag visar mat är det alltid att jag lagat något gott. Bakar jag gör jag det med smör och socker för att det blir godast så. No fuzz.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *