En serie om våld mot kvinnor

Idag börjar vi en ny serie inlägg här på BakingBabies, en serie om våld mot kvinnor.

Det kommer bli en tung vecka.

Jag har dykt in i ämnet våld mot kvinnor och det är ingen munter läsning.

Men! Jag har fått tag på en fantastisk kvinna, Eva Sundborg. Eva har alldeles nyligen disputerat inom ämnet våld mot kvinnor, och hon har kommit med en massa handfasta tips och råd som kommer i form av egna inlägg i slutet av veckan.. Så den här serien kommer vara tung och ledsam, men när vi tagit oss igenom den har vi lärt oss en massa nyttigt.

Jag ser detta område som ett stort förbättringsområde inom mitt eget arbete. Var tredje kvinna utsätts för våld, och var femte kvinna kommer någon gång ha utsatts för våldtäkt eller försök till våldtäkt. Frågar jag någonsin om detta i dagsläget? I ärlighetens namn, nej. Jag skäms när jag skriver detta.

Jag ska bättra mig.

Så, håll mig i handen så tar vi oss igenom den här veckan.

 

 

Referenser till veckans inlägg:

Antologi: sju perspektiv på våldtäkt Nationellt centrum för kvinnofrid-

Våldtagen – en handbok i att möta utsatta kvinnor RFSU

“OM MAN INTE FRÅGAR FÅR MAN INGET VETA” Eva Sundborgs avhandling.

 

Inläggen i serien, vars länkar kommer fungera allt eftersom de publiceras:

En serie inlägg om våld mot kvinnor

Ett politiskt problem

Hur påverkas individen av en våldtäkt?

Hur frågar jag som vårdpersonal bäst om våldsutsatthet?

Att möta någon som utsatts för våld

 

Previous

Next

5 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!