Kommer smärta efter förlossning ge postpartumdepression?

Hör smärta från underlivet, kejsarsnittsärr eller kvarvarande bäckensmärta ihop med ökad risk för förlossningsdepression?
Det verkar så.

D

Det låter rimligt, tycker jag.

Har du erfarenheter? Berätta!

 

Mer om smärta och/eller postpartumdepression på Bakingbabies:

Smärta och stelhet i bäckenet efter graviditet

Smärtspiralen vid bäckensmärta

Träning för postpartumdepression

Sömnsvårigheter i relation till bäckensmärta

Läsarberättelse; förlossningsdepression

En sån intrycksstark dag!

Previous

Next

2 Comments

  • Jag tror att min förlossningsdepression (som tack och lov inte blev jättedjup eller långvarig, men illa nog ändå) beror på smärtorna efter min sfinkterruptur och bristen på information efter den. Faktiskt helt övertygad om att så är fallet.

  • Samma här. Deprimerad pga förlossningen och dess skador. Bristen på info, vad hade hänt, varför. Bemötandet. Att jag fått finaste bebis kunde inte trolla bort den rädsla och ångest jag kände. Och alla barnmorskor som tassade runt mig på BB som inte ville/kunde bemöta mina frågor hjälpte föga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!