Fråga här!

Det här inlägget är en frågelåda för föreläsningen på Hälsoteket. Det kan vara svårt att räcka upp handen och ställa en fråga, så du är välkommen att skriva en kommentar istället. Jag svarar på de frågor jag hinner med i slutet av kvällen, och övriga kan jag försöka besvara senare. 

(Vanliga läsare får naturligtvis också ställa frågor här och nu, men ni får inte höra svaren, haha…) 

Previous

Next

5 Comments

  • Fråga: Kan man förvärra sina besvär om man joggar eller jympar trots att man läcker? Eller är anledningen till att man ska använda sig av dina tips mest att minska läckandet i stunden?

    • Det kommer svar på den här frågan i ett inlägg senare i veckan, men kort sagt – knip när du bäckenbottentränar och knip inte när du springer.

  • Jag fick missfall för 2,5 år sedan. Mellan det positiva grav.testet och missfallet (8 v) tränade jag body combat på ett gym till och från. Jag undrar om det kan finnas en korrelation mellan typ av träning och missfall. En ska ju inte okynnesgoogla, men enligt någon (ytlig) studie rekommenderades inte body combat specifikt. Är det något som du hört/läst något om?

    Med värme,
    Julia

  • Hej! Jag har fått en ovanlig biverkning efter att jag slutade med långtidsanvändning av antidepressiva, nämligen myrkrypningar i underlivet (restless genital syndrome). Besvären var som intensivast under nedtrappningen och nu känner jag det mest när jag blir stressad. När jag försöker knipa så triggas myrkrypningarna och det blir svårt att få det att sluta efteråt. Jag känner också alltid mig kissnödig när jag kniper. Vad kan jag göra för att optimera min träning? Det är jättejobbigt att känna såhär och jag drar mig från att träna. Jag behöver dock träna för jag har svårt att hålla tätt när jag skrattar och anstränger mig. Detta problem har varit med mig sedan jag var liten flicka, kissade väldigt ofta på mig även när jag var tonåring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *