Sydafrikansk matvecka

Efter grekiska matveckan, som faktiskt nog varit en favorit so far vad gäller europeiska kök, kör vi nu en vecka sydafrikansk mat. Enligt wikipedia är Sydafrika ett multietniskt samhälle med mat influenser från många olika delar av världen. Detta betyder garanterat en del indiska smaker, vilket vi upplevt i flera andra matveckor vid det här laget. Överallt dyker det upp en god curry…

Det här är vår sydafrikanska matplanering:

  1. Sydafrikansk pastasås med kött och paprika.
  2. Sydafrikanskt yellow rice med en grönsaksgryta.
  3. Bobotie – en slags köttfärspudding med bröd. Detta är ett recept utan russin vilket är ett krav i vår familj.
  4. Zuchinicarbonara
  5. Malay-fiskcurry
  6. Rödbetspannkakor. Kanske mer en dessert, men what the hey. Pannkakor brukar funka fint som middag i vår familj.
  7. Potatissoppa med minisalami – Sydafrilkanerna verkar inte vara stora på soppor och detta recept innehåller en färdigsoppa (typ knorr) som ska röras ner. Vi kringgick denna med en mer robust soppgrund.

Helgtreat – melktart

Har du någon erfarenhet av sydafrikansk mat? Har du kanske till och med varit där? Berätta!

 

Previous

Next

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *