Snabb festmakeup för småbarnsföräldrar – Sara Glavin

Snabb festmakeup för småbarnsföräldrar – Sara Glavin
jul-hos-bakingbabies-gast

Gästblogginlägg

Sara Glavin heter jag, bloggar på nouw.com/bysara och jobbar som makeupartist när jag inte är föräldraledig. Att vara just föräldraledig och ha en liten bebis hemma har lärt mig en sak, det jag tyckte gick snabbt och enkelt innan, det är inte lika problemfritt längre. Så därför tänkte jag dela med mig av en tutorial på en sminkning som passar sig väl både till julafton, nyårsafton eller till en kommande julfest. En sminkning som inte tar allt för mycket tid och inte heller kräver mängder av produkter.

Det jag har använt är:

Bas:

 • Primer
 • Foundation
 • Concealer
 • Puder (helst transparent)
 • En kall bronzer
 • Ett rouge
 • En skimmrig highlight

Ögon/bryn:

 • En tunn brynpenna
 • Ögonskuggsprimer
 • Fyra olika ögonskuggor: en svart, en mörkbrun matt, en taupefärgad med skimmer och en ljus med skimmer (men här kan du såklart välja själv vilka färger dock blir det bäst om de har den skillnaden i djup)
 • En geleyeliner och mascara.

Läppar:

 • Läppprimer
 • Läppenna
 • Läppstift

 

Borstar jag använt är:

 • Foundationborste
 • Concealerborste
 • Beautyblender
 • Snedskuren rougeborste
 • Stor puderborste
 • Spolie (gammal rengjord mascaraborste går fint)
 • Platt appliceringsborste för ögonskugga
 • Fluffig blendingborste
 • Tunn spetsig appliceringsborste
 • Snedskuren borste och eyelinerborste

Vill man festa till det ännu mer skulle jag ta och använda trebensfransar om man inte är van vid att använda lösögonfransar, då sätter man två-tre av dem i ytterkant för en lite kattigare look.

Till att börja med, rengör ansiktet och använd din vanliga hudvård. Låt gärna den gå in i huden en liten stund innan du går på sminket. Tvätta händerna och kör igång!

Bas:

bas

Börja med att applicera din primer, det brukar jag använda mina fingrar till, därefter applicerar du foundationen över hela ansiktet.

Därefter applicerar du concealern så som jag visar på bilden (1) fukta din beautyblender genom att klämma ut den under rinnande vatten så den bara är lätt fuktig och dutta ut concealern så den smälter in i huden (2).

Därefter applicerar du puder för att fästa sminket.

För att ansiktet inte ska se så platt ut så lägger du på bronzer med den snedskurna borsten, du applicerar den med väldigt lite produkt på borsten och bygger hellre upp färgen precis under dina kindben och lätt i tinningarna och upp mot hårfästet. Använd dig av mjuka försiktiga drag. Nu har du fått både värme och lite mer konturer i ansiktet.(3)

Sedan lägger du din rouge på kindäpplet, kom ihåg att inte använda en för mörk rouge då det kommer att trycka in kinderna. Här ser du också mer tydligt hur bronzern hamnat. (4)

Sedan lägger du highlightern på högsta punkten av kindbenet, precis där solen skulle lysa om du var ute mitt på dagen. Du kan också om du vill lägga lite lätt på näsan och amorbågarna. (5)

Bild nr 6 visar en färdig bas och vi går vidare till ögonbrynen.

Ögonbryn:

o%cc%88gonbryn

Här visar jag hur man ska tänka när man applicerar brynen för att få det så ”perfekt” som möjligt. Dessa punkterna visar vart brynet för börja (7a), vart den högsta punkten bör vara (7b) och vart det ska sluta (7c). Du kan markera ut dem med en ljus skugga om du vill för att lättare kunna följa. Därefter tar du din penna och med lätta korta drag fyller du i brynet.

Ögonskugga:

o%cc%88gonmakeup

På bild 8 visar jag vilka skuggor jag använt mig av som färgreferens (har använt skugga 1, 3 och 4). Börja med att applicera ögonskuggsprimern, jag har valt en hudfärgad då det tar bort de färgskillnader man kan ha på locken men en transparent går lika bra.

Använd den platta borsten för att lägga den ljusa skuggan (1) över hela locket (bild 9) för att få en bra bas.

Använd samma borste och lägg den taupefärgade skuggan (4) i inre och yttre kanten och brygga över i globen. I ytterkanten kan du nästan forma den som ett liggande v. Se på bilden (10) hur det är tänkt.

Ta blendingborsten och dra den fram och tillbaka över locket för att mjuka upp alla linjer och få dem att smälta ihop. (11)

Lägg den mörkare skuggan (nr 3) som ett liggande v i ytterkanten, här har jag använt en smalare borste men det går även bra att använda den appliceringsborsten man har om man är försiktig. (12) Därefter använder du din blendingborste och ”blandar” ut så att inga skarpa linjer finns. Detta steg kan man ibland behöva upprepa några gånger för att få ett fint djup i skuggningen.

Nu är det dag för den vingade eyelinern. Ta fram den svarta skuggan och titta rakt in i spegeln. Föreställ dig en skarp vinge, som inte har några veck och gör en punkt med den snedskurna borsten där spetsen på den är (13).

Utgå från den punkten och dra den svarta skuggan in mot ögat för att få en fin linje. Applicera sedan skuggan hela vägen till ögonvrån med den snedskurna borsten. Tappar du lite färg är det bara att ta puderborsten och borsta bort det. (14) Att använda skugga gör det lättare att rätta till om man ”gör fel” då det bara är att sudda.

Vill du ha en ännu skarpare eyeliner tar du en flytande/gelliner och använder skuggan du målat som en mall. (15) Men tänk på att det alltid är när man är vid detta steget som barn vaknar och vill äta/leka eller på annat sätt vill ha massvis med uppmärksamhet.

Sedan är det bara att applicera massvis med mascara, eventuella lösfransar och ge sig an läpparna. (16)

Läppar:

la%cc%88ppar

Ursäkta mina extremt torra läppar men det jag gör är att jag applicerar en läpprimer som gör att de återfuktas lite och och att stiftet sitter bättre. Sedan applicerar jag faktiskt läppstiftet först, detta för att kunna få så jämna läppar som möjligt då man snabbt kan dra på läppstiftet, men inte hela vägen ut på läpparna (17) för att sedan ta läppennan i matchande ton och måla ytterkanterna och jämna till istället för att oroa sig för att slinta med läppstiftet efter att man målat kanterna (18).

Färdig:

fa%cc%88rdig

Detta är den färdiga looken och har du en setting spray kan du försiktigt spreja den över sminket för att det ska gå ihop riktigt och sitta bättre.

Lycka till!

Tack Sara! Fler inspirerande tips och sminkningar hittar ni på Skönhetsblogg by Sara

Related Posts

Leave a comment

Integritets Preferens
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.