Screena dina kunder för bäckenbottendysfunktion!

Screena dina kunder för bäckenbottendysfunktion!

Ett superviktigt budskap från ”The Physio Detective” -Antony Lo.

Angående bland annat det här med att 96 procent av alla kvinnor på gym har minst en riskfaktor för bäckenbottendysfunktion.

Våga fråga och screena dina kunder för bäckenbottendysfunktion.

Hans budskap är att du alltid, alltid, alltid kan fråga en patient/kund/klient dessa potentiellt känsliga frågor. Påminn dem om att de inte behöver svara om de inte vill. Svaren kan dock vara mycket viktiga för dig, så att du på rätt sätt kan anpassa den fysiska träning du går igenom med personen ifråga. Svarar personen ”JA” på minst två av frågorna bör du också rekommendera personen att söka hjälp hos en fysioterapeut/sjukgymnast riktad mot kvinnors hälsa.

Screena dina kunder för bäckenbottendysfunktion!

Får du ja på flera av frågorna behöver du rekommendera din klient att uppsöka en bäckenbottennischadfysioterapeut.

 

Du som jobbar inom friskvård och träning – dela gärna detta med kollegor.

Tillsammans kan vi alla lyfta kvinnors hälsa! 

Om du jobbar mycket med kvinnor och träning behöver du med all sannolikhet ha ett samarbete med en bäckenbotten-nischad fysioterapeut. Det kan vara värt att ta lite administrativ tid och ringa runt till de rehabmottagningar som finns i närheten av där du jobbar. Fråga vart och till vem du kan hänvisa dina klienter vid behov. Det kommer löna sig för dig i slutänden! Vi från vårt håll vill otroligt gärna rekommendera våra patienter fortsatt friskvårdsträning hos kunniga personer ute i träningsbranschen.

 

 

Previous

Next

16 Comments

     • Fast några timmar efter att jag sprungit 6,5 km (andra gången jag någonsin sprungit över 5 km 😉 ) så kände jag nån slags vag smärta över nedre delen av magen. Vad fasen kan det vara? Plus att jag kände av fogarna lite… :-/

     • Svårt att svara på. Känns ju som att det får göra ont när man gör grejer man inte brukar. Mvh hon som inte kan gå idag

     • Oj, förlåt om det lät tyket! Oroar du dig för att det är något farligt/dåligt? Jag har alltså så ont idag att jag uppenbarligen har svårt med min empatiska förmåga…

     • Såg ditt svar längst ned först nu! Nej då, lät inte tyket! Det var nog sista gången jag sprang innan jag blev gravid (så i och med det försvann även problemen) 😀

 • Kan fysioterapeuter hjälpa när man har samlagssmärtor och ont av att använda tampong???? Snälla, berätta mer!

  • Sedan såg jag i nästa inlägg att du redan skrivit om det Måste säga att jag verkligen uppskattar er blogg. Lär mig så himla mycket av den.

  • Bra att du hittade inlägget! Jag jobbar en del med det, ganska sällan dock att det kommer patienter som enbart söker för det. Men det beror nog mest på att folk inte vet om att det går. Om jag som ”vanlig” fysioterapeut ibland jobbade med folk som typ ”har ont i foten ibland när jag har promenerat långt” så kan det kännas minst lika viktigt att jobba med någon som har ont när den har sex.

 • Hej! Jag kunde tyvärr svara ja på fem, sex av frågorna. Födde barn för 10 månader sen, ammar, har för högt bmi, ryggopererad, ofta ont i ländryggen och i perioder förstoppad. Men har inga besvär kroppsligt (just nu iaf).. Borde jag gå till en fysioterapeut tror du, fast jag inte harvproblem med bäckenbotten i dagsläget? kniper daligen..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *