En serie inlägg om muskelskador

En serie inlägg om muskelskador

Bäckenbotten utifrån ett idrottsmedicinskt perspektiv

Muskelskador i bäckenbotten

I höstas hade jag en serie om bäckenbotten utifrån ett mer funktionellt perspektiv, om hur bäckenbotten är uppbyggd och hur vi gör för att behandla och utvärdera rehab av bäckenbotten. Men för att förstå muskelskador måste vi ofta ha ett idrottsmedicinskt perspektiv. En skada på bäckenbottens muskler är ju skador på muskler, och där vi annars oftast hittar muskelskador är inom idrottens värld. I den här serien tänkte jag ta mig an skador på bäckenbotten igen, men ta avstamp i en hel den muskelfysiologi och idrottsmedicin.

Vi kommer börja med muskeluppbyggnad och de mer grundläggande principerna för skada på muskler och rehabprogressen efteråt. Sedan kommer vi snäva av perpektivet och landa i bäckenbottenskador. När vi kommer till detta har jag tagit fram några inlägg jag skrev redan för ett år sedan, fräschat upp dem och jobbat om dem lite.

Syftet är alltså att du ska få en uppfattning om vad som händer inuti bäckenbotten när den skadas vid en förlossning.

Inläggen kommer publiceras allt eftersom, och länkarna börjar fungera den dagen inläggen publiceras:

 

En serie inlägg om muskelskador

Referenser:

Previous

Next

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *