Nyblivna föräldrar sökes till fokusgrupp

Nu agerar jag mellanhand och igen

Nyblivna föräldrar sökes till fokusgrupp kring förlossningsvårdens kompetensförsörjning och bemanningssituation

Mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) finns en överenskommelseom förbättrad förlossningsvård och insatser för kvinnors hälsa. Satsningen pågår under 2015-2019. Inom ramen för överenskommelsen genomför SKL en inledande studie kring förlossningsvårdens kompetensförsörjning där nyblivna föräldrar nu sökes till en fokusgrupp. Bland annat kommer frågor kring vilka förväntningar man som födande och partner har på förlossningsvården att diskuteras.

Känner du någon som stämmer in på följande beskrivning:

·       Nyblivna föräldrar som skulle vilja dela med sig av sina erfarenheter av förlossningsvården ur ett ”patientperspektiv”.

·       Som fött och/eller varit i kontakt med förlossningsvården de senaste 1-3 åren.

·       Har möjlighet att träffas i Stockholm under en eftermiddag i mars 2017 (varför det är enklast om personen är föräldraledig).

·       Gärna fött på förlossningsklinik utanför Stockholmsområdet (ex. Falun, Karlstad, Umeå).

·       Föderskan men även partnern är välkommen.

 

För att täcka perspektiv från hela landet sökes framförallt kvinnor som fött utanför Stockholmsområdet men som nu bor – eller på annat sätt-  har möjlighet att medverka vid en träff i Stockholm.

Är du eller någon du känner intresserad av att delta? Kommentera på det här inlägget och fyll i din emailadress så tar de kontakt med dig!

Sveriges kommuner och Landsting (SKL) står bakom träff som kommer ske under en eftermiddag i mars 2017, i Stockholm.

 

Previous

Next

6 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!