Nyblivna föräldrar sökes till fokusgrupp

Nu agerar jag mellanhand och igen

Nyblivna föräldrar sökes till fokusgrupp kring förlossningsvårdens kompetensförsörjning och bemanningssituation

Mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) finns en överenskommelseom förbättrad förlossningsvård och insatser för kvinnors hälsa. Satsningen pågår under 2015-2019. Inom ramen för överenskommelsen genomför SKL en inledande studie kring förlossningsvårdens kompetensförsörjning där nyblivna föräldrar nu sökes till en fokusgrupp. Bland annat kommer frågor kring vilka förväntningar man som födande och partner har på förlossningsvården att diskuteras.

Känner du någon som stämmer in på följande beskrivning:

·       Nyblivna föräldrar som skulle vilja dela med sig av sina erfarenheter av förlossningsvården ur ett ”patientperspektiv”.

·       Som fött och/eller varit i kontakt med förlossningsvården de senaste 1-3 åren.

·       Har möjlighet att träffas i Stockholm under en eftermiddag i mars 2017 (varför det är enklast om personen är föräldraledig).

·       Gärna fött på förlossningsklinik utanför Stockholmsområdet (ex. Falun, Karlstad, Umeå).

·       Föderskan men även partnern är välkommen.

 

För att täcka perspektiv från hela landet sökes framförallt kvinnor som fött utanför Stockholmsområdet men som nu bor – eller på annat sätt-  har möjlighet att medverka vid en träff i Stockholm.

Är du eller någon du känner intresserad av att delta? Kommentera på det här inlägget och fyll i din emailadress så tar de kontakt med dig!

Sveriges kommuner och Landsting (SKL) står bakom träff som kommer ske under en eftermiddag i mars 2017, i Stockholm.

 

Comments (6)

Alltså, bra initiativ men så himla tråkigt att det, som vanligt, blir Stockholmscentrerat. Känns som de hade haft mycket att vinna på att röra sig ut i landet. Tror inte så hemskt många sätter sig och åker till Stockholm för det här. Undrar hur många de faktiskt får dit som inte fött i Stockholm… Jag hade gärna ställt upp, men flera timmar på tåg, nej tyvärr. Synd!

Ja, det blir lätt så ju med både personal och lokaler här! Jag hoppas att de ändå får in ett bra gäng med varierad bakgrund så att det som framkommer blir rättvisande!

De får gärna ta kontakt med mig. Har fött två barn på US i Linköping de senaste två åren. Johanna.sorensson@gmail.com

Vidarebefordrar!

Om de är intresserad att ha med nån som fött i Sthlm så är jag gärna med. Om det inte är för sent att anmäla sig.

De hade fullt med Stockholmare redan!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.