Våra bästa tips för att resa med barn

Våra bästa tips för att resa med barn

Vi är inga globetrotters, utan en helt vanlig barntvåbarnsfamilj som då och då reser utomlands. Men i och med att vi upplever att det ofta går otroligt smidigt att resa med barnen, så tänkte vi kanske att vi har något att tipsa om? Jag vill i samma veva tipsa om bästa Hejhejvardags-Louise två tipsinlägg om att resa med barn, här och här. Här kommer våra bästa tips att resa med barn:

  • Skapa solskydd för barnvagn

Ta med ett spjälsängslakan och såna där barnvagnsringar. Då kan du själv skapa ett luftigt solskydd om du behöver. Låt säga att barnet somnat i vagn och du inte hittar den perfekta skuggan medan du avnjuter en glass. Sätt fast ena änden av lakanet med ringar i vagnens sufflett, och andra änden i vagnens handtag. Det blir ett tak, och du kan lätt skapa en ”vägg” på sidan av tyget om solen kommer något från sidan. Men det är ändå lätt och luftigt och det finns ingen risk att barnet får svårt att få luft.

  • Tänk inte ens tanken att ta vagnen på stranden

Resevagnar och vanliga barnvagnar är verkligen inte lämpade för att åka i djup och mjuk sand. Strandpromenaden kommer bli långt ifrån så där ljuv som du önskar. Glöm inte att packa mer bärhjälpmedel! Och eftersom du kanske inte är ensam vuxen på resan är semestern ett utmärkt tillfälle att testa att bära på ryggen. Jag förespråkar bärande på rygg alla gånger det går. Både på grund av mer generell ergonomi, men också för att spara på bäckenbotten.

  • Skärbräda med kniv

Vi har en fantastisk gammal IKEA-sak som är en utflyktskärbräda som har en kniv som går att sticka in i själva skärbrädan och fästa med en knapp. Denna följer oss vart vi än reser. Den funkar för bröd, korv, frukt och allt däremellan. Det är guld värt att kunna köpa frukt med skal och fixa och ge till barnen direkt. På hela vård första resa då Wollmar var bebis kunde vi köpa mogna nektariner och aprikoser, skära upp och mosa till. Perfekt! Under senaste sri lanka-resan var det mango som skärbrädan användes till. Tror inte att IKEA har kvar vår variant, men bara du inte packar ner kniven i handbagaget så brukar det ju gå utan problem att ta med en liten kniv.

  • UV-kläder

Det här är ju egentligen en självklarhet nuförtiden, men det är ändå så OÄNDLIGT skönt att ha bra badkläder på barnen! Våra barn hade inte en tillstymmelse till solskadad hud på Sri Lanka. Då fick de ändå leka ute utan tidsbegränsning. Ofta kombinerade vi med en enkel solkeps för huvud, ansikte och nacke. Vi hade den enklaste, billigaste varianterna från H&M, de räckte fint. De tålde också otaliga timmar med bad i poolen och överlevde tvätt i maskin när vi kom hem i okej skick.

  • Återförslutningsbara påsar

Det absolut viktigaste knepet från den här listan är återförslutningsbara påsar. Vi har köpt så att vi har enorma mängder. De används till typ allt. Att ha mobilen i en en påse som ska med ner till stranden. Att ha en näve kex i för att överleva sista promenaden hem på eftermiddagen. Att lägga en burk marmelad i när man vill ha den med hem, men helst inte få marmelad i hela väskan om burken går sönder på resan. Att samla snäckor och små stenar i. Ni fattar. Ha med tjugotalet återförslutningsbara påsar! Ps: Vi har slutat prioritera necessär som grej att ha med i packningen, vi packar allt i såna påsar. Tandborstar och tandkräm i en påse, hud- och solkrämer i en påse, rak- och duschgrejer i en… Ni fattar.

  • Pixiböcker

Vi brukar se till att ha mellan 10-20 pixiböcker med oss på resor. Det går med lätthet att ha i handbagaget. Det finns inget så smidigt när underhållningen behöver komma fort. Ibland vill vi absolut lugna ner och samla ihop barnen, utan att för den sakens skull behöva ta fram padda och hörlurar. De finns ofta på matbutiker och kiosker. Så även om det är ett sista minuteninköp som behöver göras så hinner du!

  • Småbilar, småleksaker, ritböcker och andra överraskningar

Nu ska ni få veta min snålaste hemlis. Våra barn vet ännu inte att det medföljer leksaker i typ Happy Meal. För dem tar de snikna föräldrarna och gömmer undan snabbare än blixten. Däremot tar vi fram dem på resor. Det är sjukt smidigt att ha fram två identiska små skräpleksaker när det börjar bli ett kritiskt moment i en kö på en flygplats. Ofta är de ju dessutom av typen som går att dra upp eller dra bak så att de sedan åker själva, vilket gör sig toppenbra inför ett race på ytorna på en flygplats. Och när dessa leksaker sedan går sönder (vilket de gör!) så är det bara en lättnad att ha något litet mindre att packa ner på vägen hem. Win-win-win! Under resan på Sri Lanka hade vi med 20 stycken småleksaker/överraskningar (alltså absolut inte bara Donken-grejer, för sååå ofta äter vi inte burgare) och alla behövdes. Bara att kunna introducera något nytt och skapa ”nyhetens behag” kan underlätta en situation som annars kan vara kinikig med små barn.

  • Russin, skorpor, nötter (?), kex, sugrör!

I några av de redan nämnda påsarna packar vi alltid ner en massa olika småsnacks. Nötter (att ta fram i icke-offentliga miljöer!), små kex, torkad frukt, skorpor och allt annat som kan passa. Säg att ni står i kö till passkontrollen, personerna framför krånglar och barnen håller på att freaka ur. Det är för lite tid att tala om för att börja ta fram leksaker – men då går det alltid att muta med något ätbart. Dessutom blir resor med barn så otroligt mycket smidigare om det går att förebygga blodsockerdipparna. För alla inblandade. Sugrör är också ett bra tips! Det lockar barnen att dricka, när en som vuxen är angelägen om det men de egentligen inte är så sugna.

  • Platta med lurar (som går att dubbelkoppla!)

Vi föräldrar använder till vardags Urbanears-lurar, och dessa går att seriekoppla. Det ena lurparets sladd går att sätta in i det andra, som i sin tur är kopplat in till plattan. Fördelen är då att barnen kan barnen sitta tillsammans och titta/lyssna på samma sak. Utan att behöva låta alla medpassagerare på resan lyssna med. Detta är så smidigt. På bilden nedan har Wollmar de gamla skullcandy som vi hade tidigare, hittade ingen bra bild på de vi har nu. Men det är alltså ungefär samma slags lurar. De funkar otroligt bra att ställa in i storlek mellan vuxen-barn.

Våra bästa tips för att resa med barn

Här ovan har ni alla våra bästa tips för att resa med barn i bebis->förskoleålder. Vad har du för bra tips på lager! Berätta!

Previous

Next

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *