Kan vi införa en ”kommentera på bloggar-regel”? 

På inlägget om amningsreumatism kom nyss en kommentar. Vi är otroligt skonade från troll, och ifrågasättande kommentarer är ju egentligen oerhört välkomna. Det är klart att vi tillsammans kan stöta och blöta frågor och jag har naturligtvis långt ifrån alltid rätt.

Men jag skulle ändå vilja förklara lite om hur jag tänker kring kommentarer som denna. För en återkommande läsare hade nog förstått att jag inte skriver lösryckta åsikter, utan baserar alla inlägg här på vetenskaplig grund så gott det går. Jag har naturligtvis letat efter studier om ämnet innan jag skriver ett helt blogginlägg om det.
Sedan finns det naturligtvis olika sätt att tolka studier och ibland dessutom studier som har motsvarande resultat. Då brukar jag försöka förmedla just detta.

Utan att hamna i en diskussion om just amningsreumatism, så känner jag så här: lär känna en bloggare lite innan du kommenterar.

För:

1. Jag skriver inte blogginlägg här utan att grunda dem på vetenskap och beprövad erfarenhet.

Och

2. Allvarligt talat? Om du vill läsa in att jag är den som skuldbelägger mammor så får du ta och läsa igen.

Jag tänker generellt att en sån här kommentar såklart inte spelar så stor roll, men det känns liksom för himla orättvist. Alla inlägg här är naturligtvis inte hundra procent fantastiska, men jag kan känna att jag förtjänar någon slags rimlighet. Vill du kommentera ifrågasättande här, var vänlig läs en väl avvägd mängd inlägg innan. Så du vet vad du uttalar dig om.

Och, återkom gärna med vetenskapliga studier som motsäger det jag skriver! Jag LOVAR att jag kan revidera både uppfattningar, åsikter och blogginlägg om det visar sig att jag har fel. 

Previous

Next

3 Comments

  • Din blogg stöttar ju mammor! Utan din blogg skulle jag varit en traumatiserad våt fläck just nu (inte bokstavligt talat, men i alla fall känt mig som en) .

  • Väldigt uppenbart att du inte lägger någon skuld på kvinnor och att du verkligen tar problemet på allvar. Problemet är väl att vården kanske inte alltid tar kvinnors ohälsa på allvar (vilket ju din blogg och ditt inlägg motarbetar) vilket leder till en vilja att få ”riktiga” diagnoser. Personen har inte läst ordentligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!