Mitt socialamediegäng

Mitt socialamediegäng

Nu tror jag att den här rubriken låter som att vi är tajtare än vad som är sant. Men så här. Jag har lite olika andra personer inom blogg/instagramvärlden som jag följer, gillar, inspireras av och tar råd och stöttning ifrån. De som inte är med på listan den här gången är HejhejVardag (vi skriver en bok tillsammans) och Kitty , Knivlisa och Elisabeth Lindroth. HejHej-Louise har jag lärt känna genom kommentarsfältet på bloggarna från början. Genom henne har jag lärt känna Knivlisa och Elisabeth. Kitty har en gång i tiden varit min patient. Jag får i vanliga fall inte vara berätta sådant på grund av sekretessen, men i och med att Kitty varit offentlig med det många gånger så har jag också kollat med henne att det är okej att även jag säger det. Hos dessa härliga personer hämtar jag ibland stöttning, inspiration och stöttning.

Men idag tänkte jag tipsa om några andra! Dessa personer räknar jag alltså till ”mitt gäng”, men jag har ingen som helst aning om känslan är ömsesidig. Haha.

DittbarnochDu-Paulina

Paulina och jag ”sågs” först i en facebookgrupp för bloggare, började följa varandra och har träffats en gång i verkliga livet. Med meningen ”med ena foten i forskningen och den andra i vardagen” hade hon min fulla uppmärksamhet redan när jag surfade in på hennes blogg första gången. Sedan dess har hon lanserat onlinemagasinet ”Dittbarn&Du”, en kunskaps- och inspirationsbank om barnets sociala och känslomässiga utveckling och föräldraskap. Den här sidan är, och kommer bli, så otroligt grym!

DoulaEmma eller Förlossningspodden-Emma

Emma känns som en vän sedan länge, men är egentligen en rätt ny bekant. Dels kanske vänskapskänslan kommer för att jag i perioder lyssnat oerhört mycket på hennes podd. Men jag tror ändå känslan var något mer ömsesidig än så. Efter att vi träffades för första gången när jag var gäst på podden, känns det som att som att hon är en naturlig del av mitt liv och vi försöker oftare styra upp gånger att ses än vad vi praktiskt lyckas få till.

 

FysioEmma

Tvärt emot det flesta andra på den här listan, träffade jag först IRL och sedan blev vi även socialamedierhomies. Emma är inte min närmsta kollega rent praktiskt/fysiskt, men är ändå den jag oftast bollar arbetsrelaterade klurigheter med. Hennes konto på instagram utstrålar professionalism, energi och lugn, på ett sätt som jag kan avundas.

Gördelkerstin

Gördelkerstin heter egentligen Jennie och kontot kallas som det gör, eftersom Kerstin är Jennies stridsalterego. Jennie har genomgått en traumatisk förlossning inklusive sfinkterskada och har opererats för rectusdiastas. På instagram för hon kvinnors och livmoderbärares talan på ett humoristiskt och bjussigt sätt. Jag har faktiskt inte träffat Jennie i verkliga livet, än. Men Jennies röst i ”kvinnokroppskampsvärld” är oerhört viktig. Ärlig och viktig.

Hanna Öhman

Hanna är en förlossningsskadesyster som råkat mer illa ut än de flesta. Ändå lyckas hon driva en blogg som är utpräglat positiv och levnadsglad. Förutom att projektleda sin egen hälsa (vilket är ett hårt jobb med operationer, stomi och mycket smärtor) så är Hanna också med aktivt och driver förlossningsskadefrågan framåt på många sätt. Hanna har jag faktiskt heller aldrig träffat, men jag har hört hennes röst eftersom hon också har en podd.

Återhämtningsbloggen-Johanna

Johanna är en fysioterapeut som i verkliga livet jobbar på min arbetsplats konkurrent/grannmottagning. Hon är just nu föräldraledig med världens sötaste lilla Ester.  Hon driver återhämtningsbloggen, en blogg som uppstod som motreaktion mot hälsohetsen i sociala medier/bloggvärlden. Bloggens grundfokus ligger på återhämtning, både fysisk och psykisk, med ett extra hjärta för ätstörningsproblematik. En bra blogg!

Jag hoppas att ni med den här listan får några nya godingar att följa.

Nu kanske ni också ser något mönster i vad jag gillar. Har ni några förslag till mig?

Previous

Next

8 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *