Pasta med krämig kronärtskockssås

Pasta med krämig kronärtskockssås

Den här pastan är en av våra mest favoriserade vegorecept här hemma. Det här receptet bloggade vi först om under hösten 2015, och jag minns eftermiddagen vi åt den första gången. Vi hade en kompisfamilj med ett barn som gäster och vi skulle äta ihop, fyra vuxna och tre barn. Vi började med att följa ett recept som var med hela kronärtskockor (alltså på burk), men insåg att våra barn skulle vara för skeptiska för att ens smaka. Vi hade vanan innan av att göra puré av var och varannan maträtt eftersom Wilfred fortfarande var rätt liten då. Så vi testade att mixa ihop såsen och sedan blanda direkt med pastan.

Det blev SÅ gott. 

Det blev ett av våra favoritrecept:  Pasta med krämig kronärtskockssås.

Ingredienser (5 portioner):

  • 1 burk (400 g) kronärtskockshjärtan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk finhackad färsk timjan
    alt
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 msk grönsaksbuljongpulver (funkar säkert med att byta ut mot tärning)
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 100 g riven parmesanost (OBS, snåla inte med parmesanen!)
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • salt
  • Spagetti för 5 portioner.

Gör så här:

  1. Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Finhacka vitlöken och timjan om du har färsk.
  2. Koka upp vatten och tillaga pasta enligt anvisning på paketet.
  3. Värm olivoljan i en gryta och lägg i kronärtskockorna, vitlök och timjan. Fräs dem på mellanvärme i några minuter men passa så att inte vitlöken bränns vid.
  4. Tillsätt citronsaft, creme fraiche, grädde och buljongpulver. Låt puttra några minuter under lock.
  5. Kör såsen slät med en stavmixer.
  6. Rör ned 2/3 av parmesanosten i såsen och smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Blanda ihop alltihop, både för att det blir supersmaskigt men också för att barnen inte ens ska få för sig att de inte vill äta sås. För det vill de, när de väl smakat.
  8. Dekorera gärna med färska örter och servera med resten av parmesanosten och tillbehör som exempelvis oliver eller körsbärstomater.

 

wpid-wp-1445530552133.jpeg

Varsågod!

Vårt bästa snabba och goda veggorecept!

 

Previous

Next

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *