Previous

Next

6 Comments

 • Läst detta?
  http://www.expressen.se/kronikorer/hanne-kjoller/hellre-sakra-an-nara-forlossningar/
  Kjöller lever väl för att provocera men…
  Jag får en konstig känsla i magen när hon drar paralleller mellan hur stort patientunderlag som krävs för kompetens att operera hjärtsjuka barn och att för att ge säkra förutsättningar vid förlossning. Och ännu mer när hon hävdar att restid till förlossningsavdelning är en fråga om komfort.
  Jag är möjligen en aning känslig just nu men tycker inlagan och språket i den känns föraktfull och förlöjligande. 🙁

  • Jag håller ändå delvis med, tycker att diskussionen ofta kommer att handla om enbart vårdplatser, rätt att välja sjukhus eller restid. Det är ju det som politikerna vill och kan diskutera. Men det blir nedvärderande för oss, som att ” få vara en nöjd vårdkund” vore det enda vi vill. Vi som skriker oss hesa om värderingar och kultur och om en kvinnosyn inom vården som skadar oss, oss är det ”ingen” som lyssnar på.

   • Ja, det har nog varit just det som varit mitt största problem. På pappret har ju allt gått prima. Fick komma till mitt hemsjukhus, en kvarts resa. Fick stanna med min make på BB i två dygn.
    Att jag är bitter över bemötande från och kompetens hos yrkesgrupper som går på knäna och att mina post-bristningsbesvär aldrig verkar bli behandlade eller ens hamna i något register känns svårt att uttrycka på ett sätt som låter vettigt eller blir lyssnat på. Tror det är därför jag blev så glad att du uttalade dig som du gjorde i inlagan ovan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!