En koll på jämställdhet

En koll på jämställdhet

Vi, som säkert alla ni andra, kämpar på med vardagspussel och att få med allt som behövs på dygnets inte allt för överflödande timmar. Vi intalar oss att vi är väldigt jämställda, men det är ju ibland svårt att veta.

I vårt flöde dök den här checklistan upp. Det tog några kvällar för oss att hinna fylla i hela, men det blev ett jättebra disukssionsunderlag. En förbättring hade kanske varit om de olika domänerna och punkterna haft olika ”värde” och det gick att summera ihop till en ”jämställdhetspoäng”, men det hade kanske varit för olika mellan par/individer att det hade varit omöjligt.

Tycker rätt lika

Vi hade EN fråga vi hade fyllt i att vi tyckte olika kring, alltså att vi hade olika uppfattning om vem som gjorde mest. Vem som köper presenter. Haha. Vi ska inte påstå att vi hade exakt lika poäng, men vi hade i princip exakt lika uppfattning om vem som gör vad här hemma. Och vi har ingen anledning att fördela om, just nu i alla fall. Det går ju lite upp och ner med den totala arbetsbördan i våra liv.

Vem står bakom?

Vi laddade ner den här checklistan och mejlade den till några vänner direkt också, men i hanteringen har vi missat vem som faktiskt står bakom den. Vet ni, berätta gärna! 

Det är i alla fall dagens tips från oss till er! Gör en koll på hur er arbetsfördelning är hemma! En analys är alltid en bra!

Previous

Next

7 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *