Sociala-medielistan

Sociala-medie-listan

Här kommer mina svar på ett gäng frågor om sociala medier. Svara gärna själv på frågorna i kommentarsfältet! Jag är nyfiken på er!

1. Vad gillar du minst att läsa om på bloggar?

Jag ogillar perfekta ”livsstilsbloggar” som är som att bläddra slött i en blank tidning. Sådana tidningar bläddrar jag igenom hos frisören och konstaterat ”här fanns ju inget att läsa”. Jag kan älska obekanta personers bloggar om liv och vardag, men då måste det lysa igenom både verklighetsförankring och svärta när det är aktuellt. Jag ogillar också ofta träningsbloggar. Det här är dubbelt, det här kan ju på något sätt vara en blogg som är besläktad med en träningsblogg. Det finns träningsbloggar som är bra, men jag orkar inte med den där perfekta ytan som ofta hör ihop med hälsa=träning=snygg=perfekt klädd.

2. En emoji du aldrig använt:

Haha, Jag skickar glada gubbar, glad-gråtande gubbar, sneda gubbar, ”skriet-gubbar” och bajs. Och hjärtan. Väldigt få andra. Så någon jag aldrig använt= 99 % av alla som finns.

3. Hur många följer du på Instagram?

Tror vi följer 400-någonting på instagram. Har ett privat/personligt konto också, men den glömmer jag liksom bort att använda eftersom vi postar som Bakingbabies hela tiden. Vi följer människor vi känner, en del andra fysios, en del medicinska konton och ett gäng svenska kändisar. Typ det.

4. Läser du någon blogg bara för att du retar dig lite på personen bakom den?

Haha, ja. En. Så dumt egentligen.

5. Om du bara får välja en, väljer du då Instagram, Facebook eller bloggar?

  • Facebook fått helt annan innebörd för mig de senaste åren. I början var ju Facebook ett sätt att typ hålla kontakten med gamla bekanta och kunna spana på gamla klasskompisars nuvarande liv. Nu tycker jag att instagram mera har tagit över den rollen för mig. Facebook ger mig i dagsläget stor behållning genom olika grupper och sidor jag följer (kvinnohälsa-relaterade grejer, grupper för förlossningsskadade, mammagrupper, grupper för träning etc). Jag hittar oändligt mycket blogg-inspiration där.
  • Men bloggar är ju mer läsning för läsningens skull, ett nöje. Jag läser bloggar när barnen kollar på kvällsTV. Det har ett underhållningsvärde.
  • Instagram tycker jag är lättast att hålla kontakt med läsare/följare och ofta blir det roligast diskussioner där.
  • Om jag bara fick välja en grej för underhållning skulle jag välja bloggar. Om jag bara fick välja en grej att skriva/driva skulle det vara bloggen.

Vad det ens ett svar?

6. Vad tycker du är svårast med sociala medier?

Att det är så svårt att se igenom till en persons riktiga vardag, liv och mående när allt alla lägger ut är valt med sådan omsorg. Och att det är lätt att ”alla andra” är lyckligare eller mer lyckade än en själv.

7. Tipsa om ett roligt Instagramkonto:

Senast jag tipsade någon om ett instagramkonto var det Medicaltalks, men ”roligt” är nog inte det jag skulle säga om det kontot. Intressant och anatomi-nördigt, snarare. (Jag brukar skicka deras hjärn-bilder till Louise med jämna mellanrum. Hon älskar det… kanske inte.)

Ps:

Följ oss på Facebook här.

Följ oss på Instagram här. 

Previous

Next

One Comment

  • Orkar inte riktigt följa frågorna, men gjort lite iakttagelser ang min egen användning av sociala medier. Facebook – flödet används till att läsa ”nyheter”, postar jag något hamnar det typ i kategorin ”nu har vår dotter fyllt åtta år”. Lite bemärkelsedagsaktiga inlägg. Sedan används mest messenger-appen. Instagram – mitt fotoalbum på internet 😉 där läggs foton upp som jag vill ha kvar men som pga att de tas med mobilen inte hamnar i nån fotobok. Det intressanta nya som jag har märkt är stories-funktionen. Där hamnar mer oviktiga iakttagelser om vardagen. Mer kommunikation, mindre tillrättalagt. Vill inte ha ”fula” bilder i mitt virtuella fotoalbum ju, så de som är tvivelaktigt ur ett mer estetiskt perspektiv hamnar oftare på stories! Men gulliga filmer på barnen sparar jag ned på mobilen för att de inte ska försvinna.

    Svårast med sociala medier är att inte typ fotobomba på instagram….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *