Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Vietnamesisk matvecka

Vietnamesisk matvecka

Vietnamesisk matvecka

Ibland kommer vi till länder (i vår matresa) där vi bara bli SÅ förvånade att vi inte redan haft en matvecka. Vi får alltså själva ta och söka på bloggen, för vi minns inte längre alla de matländer vi besökt. Vietnam är en matkultur som vi gärna väljer om vi går ut och äter, och vi blir aldrig besvikna. Det var däremot förhållandevis svårt att hitta recept som innehöll mestadels ingredienser som vi visste att vi kan få tag på. Vi har ju flera bra asiatiska livsmedelsbutiker i vår närhet, så det är sällan något problem med mer kända saker. Med grejer som dels är svåra att få tag på, dels verkar säljas i storpack och dels är tveksamt om hur goda de faktiskt är, de väljer vi ofta bort. Jättemånga recept verkade också innehålla vaktelägg? Varför kan det vara vanligt? Har folk vaktlar hemma? Mycket intressant!

Flag of Vietnam.svg

Berätta gärna om du har någon erfarenhet från Vietnamn!

Här är vår matplanering:

Fredagsmiddag blir en Kycklingbaguette, vi ska bara komma ihåg att göra kycklingen i förväg så är middagen fixad på nolltid.

Lax-nudelsoppa

Vietnamesiska dumplings med fläskkött, vilket innebär i princip en färskbakad brödfralla med köttfyllning.

Kyckling- och risburgare där stekta risplattor blir “brödet”

“Deconstructed fresh spring role bowl”, gillar idén och snor den, men känns den inte lite tunn på fyllning? Vi kommer vilja komplettera med jordnötsås, marinera tofun ordentligt och kanske ha lite andra grejer i. Tipsa gärna om vad!

Vegetariskt stekt ris

Krispiga pannkakor med grönsaker. Låter jättegott, men tror att vi kan ge upp med en gång med att få våra barn att äta den här måltiden. Får nog steka lite vanliga pannkakor till dem.

 

Vad ska ni äta ikväll och framöver?

 

1 kommentar till “Vietnamesisk matvecka”

  1. I vanliga färska springrolls har man ju gärna räkor och lite fläskkött, så det kan väl vara passande att komplettera med. För övrigt så är det ju såserna och de färska örterna som gör hela grejen i vietnamesisk mat, så jag håller med om att lägga till jordnötssåsen. “Purple perilla” är en ört som ska finnas i vårrullar, enligt mitt recept från en vietnamesisk matlagningskurs, men det har jag inte fattat vad det är eller om det går att få tag på i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *