Pasta med svamp och grönkål

Pasta med svamp och grönkål

Grönkål är verkligen en underskattad grönsak. Vi älskar grönkålschips, men det går att tröttna på om det blir för ofta. Den här pastan har länge varit ett bra vegoalternativ för våra barn. Nu de senaste gångerna har de varit mer skeptiska, och så vill de bara äta pasta och mandel. Men i alla fall, här kommer tips på en god vardagspasta!

Ingredienser för 4 portioner:

  • 1 portabellosvamp
  • 7-8 medelstora champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • vitpeppar
  • 300 gram grönkål, fryst
  • 1 lök, finhackad
  • 1 dl sötmandel, flagad eller hackad
  • svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl grovriven lagrad ost
  • pasta till 4 personer, kokad enlig anvisningarna på paketet

Gör så här:

Hacka svampen i cm-stora bitar och fräs den i en stekpanna på medelvärme så att vätskan försvinner. Häll över mjölet över svampen i pannan och blanda väl, häll på mjölk och grädde. Krydda. Fräs löken. Rosta mandeln i annan, torr panna. Fräs/tina grönkålen.
Blanda alltsammans med svampstuvningen.

Koka pastan. Blanda grönkålsblandningen med pasta och toppa med osten. Servera och njut!

image

OBS! Det här är ytterligare ett sånt vegetarisk recept som låter sjukt oinspirerande men som är överraskande gott!

Våra barn är generellt skeptiska till sås, men sådana här lite småsåsiga färdigblandade pastarätter kan gå hem något bättre. För att safe:a gör vi dock alltid icke-blandad pasta att rädda upp livet med om det aaaabsolut inte funkar för barnen.

Testa gärna och berätta hur det gick hem hos er!

 

 

Mer recept med grönkål på BakingBabies:

Grönkålschips

Fiskgratäng med grönkål

Fler vegetariska rätter på Bakingbabies:

Vegetariska favoriter

 

Previous

Next

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *