Tips! Facebookgrupp om förlossningsskador

Tips! Facebookgrupp om förlossningsskador

Det har ju länge funnits en grupp som heter ”Förlossningsskadad? Du är inte ensam”, som fungerar som en support- och stödgrupp för förlossningsskadade. Där får bara kvinnor med egna skador vara med. Det diskuteras väldigt privata ämnen där och det är inget som bara den nyfikne/sensationslystne ska ha tillgång till. Men administratörerna har sett ett behov av att ha en mer öppen grupp. Det kan vara personer som jobbar inom området, journalister, politiker eller andra som önskar ta del av gruppen. Nu har det därför skapats en undergrupp som heter ”Allt om förlossningsskador”.  OBS: jag är bara en medlem, ingen administratör för någon av dessa grupper.

Tanken med ”Allt om förlossningsskador”

”I denna grupp ska alla vara välkomna. Exempelvis vårdpersonal, journalister, politiker och kvinnor som vill svara på frågor och dela med sig om sina erfarenheter. Här kan du ställa frågor som du önskar ha svar på.”

Mina önskemål om folk som ska gå med:

  • Massa kvinnor som kan och vill dela med sig av sina berättelser
  • Närstående som önskar få info/perspektiv
  • Makthavare och beslutsfattare, högt och lågt
  • Verksamhetsnära chefer för kvinnoklinik/gyn
  • Vårdgivare som har funderingar om förbättringspotential i den vård de ger
  • Journalister som önskar ha kontakt med drabbade kvinnor

Det finns säkert en massa fler som är lämpade att gå med.

Så, mitt lördagskvällstips til dig är detta. Gå med!

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!