Folkhälsovetenskap-student söker deltagare till studie

Folkhälsovetenskap-student söker deltagare till studie

BakingBabies efterlyser:

Deltagare till intervju sökes!

”Hej alla fantastiska kvinnor därute Är du en av de tusentals kvinnor som drabbats av en förlossningsskada? Mitt namn är Linn Andebratt och jag studerar för tillfället min sista termin på masterprogrammet i Folkhälsovetenskap vid Lunds Universitet. Jag är sedan tidigare legitimerad sjuksköterska och brinner för hälsofrågor som rör kvinnors hälsa. Då jag nu skall skriva min masteruppsats har jag därför valt att skriva om kvinnors upplevelser av livet efter en förlossningsskada. I mitt arbete har jag valt att fokusera på kvinnor som drabbats av någon form av bristningsskada i samband med en vaginal förlossning.

Tidigare forskning visar att bristningsskador kan ha en djupgående negativ inverkan på kvinnors välbefinnande och deras dagliga liv.

Trots detta saknas det forskning som fokuserar på kvinnors personliga erfarenheter och upplevelser av denna typ av förlossningsskada. Syftet med denna intervjustudie är därför att utforska, uppmärksamma och öka förståelsen kring kvinnors upplevelser av livet efter en vaginal bristningsskada. Min förhoppning är att resultaten i förlängningen kan användas för att öka vårdpersonals kunskap och förståelse för bristningsskador ur kvinnors egna perspektiv.

På så vis kan studien vara med att skapa möjligheter för en mer patientcentrerad vård med kvinnors individuella behov i centrum.

Jag söker nu dig som drabbats av en bristningsskada grad ett, två, tre eller fyra i samband med en vaginal förlossning och som skulle vilja dela din berättelse.

Kvinnor som kan delta i en personlig intervju i eller kring Malmö och Göteborg är av speciellt intresse.

Alla deltagare kommer att vara helt anonyma och du har rätten att dra dig ur eller avsluta intervjun när som helst utan att ange orsak till varför. Är du intresserad av att delta eller vill du veta mer om studien tveka då inte att höra av dig till mig på linn.andebratt@hotmail.com  så återkommer jag med ytterligare information.

Vänliga hälsningar, Linn Andebratt”

Previous

Next

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *