Matvecka från Laos

Matvecka från Laos

Image result

Laos är ett land som gränsar till bland annat Thailand, Burma och Vietnam, men som vi faktiskt inte vet så mycket om. Vad vet du? Berätta!

Våra utvalda recept från Laos:

I slutet av den här veckan kommer mina föräldrar på besök.

Jag tror i ärlighetens namn inte att de kommer uppskatta varken surt fläsk eller tofu-rätter. Eller ja, det kanske de gör. Men det tar alltid emot att bjuda på mat vi är lite osäkre på när vi får gäster. Så till helgen planerar vi mer vanlig mat:

Har du någon erfarenhet av mat från Laos?

Previous

Next

3 Comments

  • Larb med fläskfärs är jättegott! En medförälder på förskolan tog med det på knytkalas i våras. Det var så gott att jag bad om receptet. Föräldern är från Thailand och det var en vanlig rätt där enligt henne. Recepten såg någorlunda lika ut så det blir nog gott.

    • Åh va härligt! Vi ska äta det ikväll. Förberedde igår och det var jättelätt att göra. Lite lustigt med det rostade riset. Har du ätit det?

      • Det rostade riset är gott. Det och koriander lyfter den här rätten till något åtminstone inte vi kunde föreställa oss. Jag hoppas ni också kommer att tycka om det här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!