Hjälp vårdgivare att bli bättre!

Hjälp vårdgivare att bli bättre!

Med jämna mellanrum ägnar vi lite bloggutrymme åt att efterlysa personer som vill ställa upp som ”undervisningspatienter” på olika kurser. Vid tidigare tillfällen har efterlysningen gällt kurser för läkare gällande diagnostiskt, gynekologiskt ultraljud. Den här gången gäller det att lära vårdgivare att undersöka bäckenbotten bra med bara fingrarna.

En högskolekurs

Kursen i sin helhet heter Bäckenbottenhälsa – prevention och rehabilitering. och går på Sektionen för fysioterapi, Karolinska Institutet. De som kommer gå kursen har redan en kandidat- eller yrkesexamen inom hälso-sjukvård. Kursens övergripande syfte är att den studerande, utifrån ett interprofessionellt perspektiv och vetenskapligt arbetssätt, ska utveckla fördjupad kompetens gällande prevention, bedömning och rehabilitering vid gynekologiska, obstetriska och urologiska sjukdomar och tillstånd.

En del av kursen är att lära sig undersöka

Om vi alla har tur så kommer kursdeltagarna sedan tillbaks till sina jobb inom vården fullmatade med bra kunskaper om bäckenbotten. Det behövs så otroligt många fler som kan jobba med bäckenbotten hands on. Därför behöver kursdeltagarna lära sig detta, och gärna på riktiga personer och patienter!

Vad krävs för att ställa upp?

Du behöver kunna komma till Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge dagtid den 27/9 kl. 16.00-17.15  Om du är föräldraledig och känner för att ställa upp, kan det ändå vara bra om du kan komma utan bebissällskap. Du kommer inte kunna hålla bebisen under tiden du blir undersökt. Om det är ett problem för dig att komma själv så hjälper kursdeltagarna till att ta hand om din bebis under besöket.

Vad får du ut av detta?

Förutom god karma och en guldstjärna i himlen får du en undersökning av en erfaren fysioterapeut, utöver de två kursdeltagare som kommer undersöka dig. Om du behöver få någon vidare åtgärd/uppföljning så kommer kursansvariga förmedla kontakt eller tid till den profession som är aktuell.

Hur gör jag för att anmäla intresse?

Du skriver en kommentar här på bloggen. Uppge rätt emailadress (den kommer inte visas annat än för oss). Jag vidarebefordrar sedan namn och emailadresser till de som är ansvariga för kursen, så kommer de i sin tur ta kontakt med dig och ge dig ytterligare information.

Tusen, tusen tack för att du ens läst så här långt och kanske överväger att ställa upp!

Comments (25)

Jag ställer upp.

Jag ställer också upp!

Jaga ställer upp

Jag vill vara med!

Jag vill vara med!

Jag ställer gärna upp!

Jag ställer gärna upp!

Jag är gärna med.

Jag ställer upp

Jag ställer gärna upp.

Ställer gärna upp!

Jag ställer upp men måste förmodligen ha med min bebis.

Jag är med!!

Jag är också gärna med!

Hej, Jag är gärna med också.

Jag kan också

Jag kan ställa upp! Så otroligt viktigt med fler utbildade inom detta!

Jag kan också ställa upp om det behövs fler. Ser att rätt många är på redan.

Jag kan ställa upp.

Jag är intresserad.

Jag ställer gärna upp! Har en lång problematik med spänd bäckenbotten så det här känns viktigt och rätt att hjälpa till med. Tack!

Hej Mia!Jag är gärna med om det inte redan är fullt!allt gott till er/Linn

Hej!
Ser att du fått en del frivilliga redan.
Jag kan också ställa upp. Men kanske måste ta med min bäbis. Sambon har inte 100% spikat jobbschema än.
Kommer vara cirka 3 mån post-förlossning för mig. En grad 1 och en liten grad 2 skada. Förlöstes i region Östergötland.

Jag ställer gärna upp. En grad 2 bristning för 7 år sen som lagades dåligt. Väntar på op i vinter i Huddinge. Mellangårdsrekonstruktion och lagning av bakre vägg.

Jag kan ställa upp. Blev klippt och har sedan inte läkt ordentligt.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.