Vardagslogistiken i familjen Fernando

Vardagslogistiken i familjen Fernando

Under inläggen märkta med ”Sommar med BakingBabies” skriver vi om saker som vi oftast inte skriver om annars. Mer personligt, mer om familjen. Lite mindre kvinnohälsa och mer om oss bakom kulisserna. I perioder får vi frågan om vi inte ska renodla bloggen, och enbart låta den bli Mias och enbart om kvinnohälsa. Det hade egentligen varit okej för oss båda, men vi gillar ändå att kunna få fritt spelrum att också bara vara. När vi haft bebisar och varit föräldralediga tidigare har bloggen också naturligt hittat en lite annan ton, kanske blir det också så den här omgången. Vi får se!

Men i alla fall. Vi hade lite idéstorka för ett tag sedan och bad om förslag på inläggsämnen. Och fick många spännande förslag. Idag tänkte jag skriva om ett av dem: mer om vår vardagslogistik.

Wilfred nyfödd, Wollmar inte ens två år. Nu förbereder vi oss på en trea!

Lämna och hämta-logistiken

Allting går i säsonger, och nu står vi snart inför en förändring igen. Men perioden när Mia pluggade 25 % och jobbade 75 % så tog hon merparten av förskolelogistiken, hennes tider var mest flexibla. Nu har vi båda jobbat hundra procent ett tag, och då har vi delat exakt lika.  Jag lämnar och Mia hämtar. Inför kommande föräldraledighet kommer vi nog läsa det med att den föräldralediga sköter merparten av denna logistik, så gjorde vi senast och det fungerade bra.

VAB-logistiken

Vi har helt osannolikt friska barn för det mesta, och det handlar om högst 10 dagar per termin som vi vabbat hittills. Och det är nog en överdrift med tio dagar, egentligen. VAB tar jag allt som oftast. Jag kan lättare ta akuta jobbärenden eller möten hemifrån, om det är något som ABSOLUT inte kan bokas om. Mia dör stressdöden av att vabba och lämna återbud till patienter som kanske väntat månader och ibland reser långt för att träffa henne.

Mat-logistiken

Vi började med lands-matsedlarna när vi började mer regelbundet köpa hem mat via nätet. Vi har ingen bil och det kom till en punkt när det gick åt så mycket frukt och mjölk i veckorna att vi inte kände att det var rimligt att bära hem det längre. Men utan tydligt uppstrukturerad matplanering får man inte hem en rimlig veckoranson mat om man ska internetshoppa maten. Det var så vi började med att äta från olika länder, helt enkelt för att få en inspiration och urvalskriterier för att hejvilt googla recept. Vi gör så att jag hittar recepten och Mia beställer maten. Just nu lagar jag mest mat, för Mia får så ont av att stå i köket. Men i vanliga fall brukar vi dela upp det. Jag som inte hämtar barnen oftast lagar maten kvällen innan eller på morgonen innan förskolelämningen. Mia brukar förbereda lite på kvällen eller morgonen innan, men mest laga maten inför att den ska serveras. Då får vi ibland välja rätter att laga utifrån matplaneringen utifrån om den lämpligast äts direkt, eller om den går att förbereda. Jag bakar allt vårt bröd de veckor jag hinner och är oftast den som bakar kakor och desserter också.

Tvätt-logistiken

Tidigare hade vi tvättstuga, och då tog Mia oftare tvättstugan. Jag tror att hon såg det som ett tillfälle till andningspaus ibland, Nu har vi tvättmaskin sedan vi flyttade, och nu känns det som att jag tar hand om tvätten något oftare. Men det är osäkert om det är ”en ny vana” eller om det är att Mia bara inte gör det för att hon har ont. Jag gissar också att det kommer en ny rutin i att den föräldralediga av oss kommer sköta det mesta av tvätten, så har det också funkat för oss tidigare.

Vara social-uppdraget

Jag är i regel den som går på föräldramöten, följer med barnen på kalas och sånt. Mia har oftare koll på presentinköpen till andra barnkalas. När det gäller våra egna barns presenter är det ofta att vi spånar tillsammans, men jag sköter inköpen. Jag är den som följer med på andra slags barnaktiviteter oftast, men just nu är det Mia som går med barnen till biblioteket.

Barnens kläder-logistiken

Här har Mia definitivt mest koll, framförallt när det gäller att tänka långt framåt och att se behovet av att köpa in nya storlekar eller säsongsgrejer. Sen åker vi nog iväg och handlar/beställer hem ungefär lika mycket. Mia gillar att sy om trasiga barnbyxor till shorts, så det gör hon.

Bilder från en tid som var maxad med logistik. Det har varit enklare nu ett tag. Får se hur utmanande hösten kommer bli…

Det var all vardagslogistik jag kan komma på

Är det något mer jag borde berätta om? Fråga i så fall!

Comments (5)

Angående att ha en mer renodlad kvinnohälsa-blogg: jag uppskattar nuvarande blandning. Hade bloggen varit mer renodlad så hade jag nog inte följt den utan sökt upp den när jag funderade på något specifikt. Nu läser jag allt och lär mig en hel del på köpet, perfekt.

Åh tack Helen! Ibland undrar jag om jag verkligen hör hemma på bloggen. Betyder jättemycket att blandningen ger ett mervärde och betyder något för en del av läsarna.

Håller med! Det vore inte baking babies utan er båda!

Har inte reflekterat över detta men det är ju helt sant för mig också. Har läst i stort sett varenda inlägg här i över tre år, men hade det bara varit kvinnohälsa hade jag haft det som uppslagsverk istället. Det är den personliga touchen som gör att det blir sträck-läsnings-värt!

Håller med, gillar också blandningen!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.