Matvecka från Montenegro

Wilfred valde matland den här gången och det blev Montenegro. Det var svårare att hitta recept än vi trodde. Och en del recept var med sådana kött- eller fiskingredienser som vi helst väljer bort av olika anledningar. Några rätter var också med egengjord pasta som blir små handgjorda skruvar och det har vi gjort redan i något annat sydeuropeiskt land. Och det tog en massa tid och blev inte överlägset gott vanlig pasta. Helt enkelt ovärt som vardagsmat. Det fanns också några mat-gröt-varianter som vi vet av erfarenhet att inte heller brukar gå hem.

De recept vi valde var:

Čobanska Krem Supa Od Vrganja (Cream of Mushroom Soup)

Imam Bajeldi (vegetarisk aubergine-rätt) (Verkar vara både en rätt som finns både i Turkiet och Montenegro. Vi serverar med färdigköpt börek.

Då får vi fylla ut med annat:

Om vi får gäster någon dag kommer vi också bjuda på detta till fika/dessert.

Vad ska du/ni äta i veckan som kommer?

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.