Livet som trebarnsförälder – Waldo 7 månader

Waldo

Nu är det fart på bebisen (även om jag inser att jag förmodligen kommer att skriva samma sak alla månaderna framåt)! Sedan början av maj har Waldo krupit på riktigt och sedan dess har han fått upp farten mer som mer. Och om en trodde att krypa inte räckte så har han börjat att resa sig upp mot personer och saker för att komma upp och stå. Känns som det finns risk att han kommer att återupprepa det som en kan läsa i min mammas anteckningar från när jag var en bebis:
”6 mån – jag tar mina första krypsteg.”
”7 ½ mån – jag kryper obehindrat och reser mig upp mot möbler”
”8 ½ mån – jag tar mina första steg”
”10 mån – jag springer”

Vi får väl se hur det går, men jag kan inte riktigt säga att jag ser fram emot en 10 mån som springer, så han måste inte gå i mina fotspår.
Annars är det bra framfart inom pratandet med. Det är fullt med ”baba”, ”mama”, ”nana”, ”yaya” mm. En kan även ana att han kommunicera med ”ord” genom att till exempel göra samma ljud och gester när han vill ha vatten vid måltiderna.

Wollmar och Wilfred

Nu verkar det ha lossnat för både W1 och W2 att det är både roligt och framför allt gosigt att ha ett bebissyskon. De gullar både med honom ofta, vill bära honom och Wolmar har till och med slutat att bry sig när Waldo dreglar på honom. Det är väldigt mysigt när de är på rätt humör och Waldo är så förälskad i sina storasyskon. OJ va han ser upp till dem!

Sömn

Nätterna har nu faktisk börjat att bli riktigt skapliga. Wilfred kommer allt som ofta inte till oss längre och när han gör det så sover han på en madrass på golvet vid sidan om mig. Waldo ammar fortfarande men inte lika mycket som förut (se nedan) och han är sällan vaken mitt i natten. Däremot går han fortfarande gärna upp i ottan, vilket är någon gång mellan 4 – 6. På en riktigt bra helg morgon så lyckas jag få honom att somna om efter ca 30 minuters arbete för att få sova ända till strax innan 7.

Mat

Matmässigt fortsätter han att vara ett litet matvrak som äter gröt till frukost, 1 banan och ½ avokado till mellanmål, lättare lunch, eftermiddagsmellanmål och sedan en ganska stadig middag ofta bestående av samma saker som vi äter fast mosat. Han är även en riktig kämpe när det kommer till att äta macka och fixar att få större bitar bröd som han kan hålla och bita/gnaga av det han vill och tugga och svälja. Utöver detta så ammar han ungefär 3 gånger på dagen och 2 på natten fortfarande. Han älskar att dricka vatten, han tycker verkligen att det är sååå festligt att få dricka ur pipmugg.

Föräldrarna

Waldo äter

Vi har haft en ganska bra månad där det varit hyfsat lugnt på arbetsfronten. Vi fick till och med möjligheten till en dejt, där mormor tog de stora barnen och vi med lillskrutten kunde gå på långpromenad, gå på restaurang och äta frukost i lugn och ro. Det påminde oss sååå mycket som tiden när vi bara hade Wollmar. Nu går vi in för slutspruten innan sommarledigheten börjar och vi får en lång som härlig sommar tillsammans!

Ni andra med bebisar, hur har ni det?

Comments (1)

Min lilla Adrian firade in sin 10veckorsdag med att börja sova hela natten. Så från att amma kl 02, 04 och 06 vaknar han nu och vill äta ca 04-06 och kan sen somna om! Mycket skönt tycker mamma!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.