Mitt socialamediegäng

Jag tycker om att se mig i ett sammanhang, och jag tycker om att ha kollegor. Nu tror jag att den här rubriken låter som att vi är tajtare än vad som är sant. Men så här. Jag har lite olika andra personer inom blogg/instagramvärlden som jag följer, gillar, inspireras av och tar råd och stöttning ifrån.

Hej hej vardag

HejhejVardag är Louise Winblad och min partner in crime och medförfattare för både Mammaroll och Snippkontroll och vår kommande bok Kejsarfödsel Mammaroll och snittkoll. Med Louise bollar jag många frågor som har att göra med att driva business som bloggare.

Knivlisa är också en sådan person som jag tycker mycket om, och när vi väl träffas på sociala tillställningar är hon ofta min go to-person för att vara trygg i influencer-världen.

DittbarnochDu-Paulina

Paulina är hon till vänster =)

Paulina och jag ”sågs” först i en facebookgrupp för bloggare, började följa varandra och har träffats en gång i verkliga livet. Med meningen ”med ena foten i forskningen och den andra i vardagen” hade hon min fulla uppmärksamhet redan när jag surfade in på hennes blogg första gången. Sedan dess har hon lanserat onlinemagasinet ”Dittbarn&Du”, en kunskaps- och inspirationsbank om barnets sociala och känslomässiga utveckling och föräldraskap. Vi har inte supermycket kontakt, men jag gillar Paulina och inspireras av henne.

DoulaEmma eller Förlossningspodden-Emma

Emma känns som en vän sedan länge, men är egentligen en rätt ny bekant. Jag gillar Emma supermycket och skulle verkligen vilja träffa henne mycket mer. Hon är klok som en bok och den ödmjukaste jag vet, men också en av dem så verkligen vet när det är på sin plats att bli arg. Hon kan också konsten att bli arg i sociala medier, det blir aldrig kris och skandal, utan hon kan leverera ilska på ett konstruktivt sätt.

FysioEmma

Här är fina Emma på releasefesten för hennes bok Gravidkraft

Tvärt emot det flesta andra på den här listan, träffade jag först IRL och sedan blev vi även socialamedierhomies. Emma har länge varit den jag bollar arbetsrelaterade klurigheter med. Hennes konto på instagram utstrålar professionalism, energi och lugn, på ett sätt som jag kan avundas. Nu till hösten blir vi riktiga kollegor då vi börjar hyra in oss på samma mottagning och också planerar en massa kul ihop!

Skitkerstin

Skitkerstin heter egentligen Jennie och kontot kallas som det gör, eftersom Kerstin är Jennies stridsalterego. Jennie har genomgått en traumatisk förlossning inklusive sfinkterskada och har opererats för rectusdiastas och också en kvarvarande bäckenbottenskada, precis som jag. På instagram för hon kvinnors och livmoderbärares talan på ett humoristiskt och bjussigt sätt. Jennies röst i ”kvinnokroppskampsvärld” är oerhört viktig. Ärlig och viktig.

Hanna Öhman

Hanna är en förlossningsskadesyster som råkat mer illa ut än de flesta. Ändå lyckas hon driva en blogg som är utpräglat positiv och levnadsglad. Förutom att projektleda sin egen hälsa (vilket är ett hårt jobb med operationer, stomi och mycket smärtor) så är Hanna också med aktivt och driver förlossningsskadefrågan framåt på många sätt. Hanna har också precis fått sitt andra barn.

Återhämtningsbloggen-Johanna

Johanna är en fysioterapeut som i verkliga livet jobbar på min före detta arbetsplats konkurrent/grannmottagning. Hon har två barn och driver återhämtningsbloggen, en blogg som uppstod som motreaktion mot hälsohetsen i sociala medier/bloggvärlden. Bloggens grundfokus ligger på återhämtning, både fysisk och psykisk, med ett extra hjärta för ätstörningsproblematik. En bra blogg!

Jag hoppas att ni med den här listan får några nya godingar att följa.

Nu kanske ni också ser något mönster i vad jag gillar. Har ni några förslag till mig?

Comments (2)

Så himla glad att få vara en i detta gäng och framför allt att få vara din kollega och vän
KRAM!

Fina du ❤️
Vi får köra kyrkhäng i höst!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.