Om oss – BakingBabies

wp-1451580012090.jpeg

Välkommen till Bakingbabies!

Den här bloggen startades i början av 2012 när vi väntade vårt första barn. Joseph hade då haft en bakblogg och Mia en vanlig personlig blogg sedan några år, men vi bestämde oss för att börja blogga tillsammans istället.  Vi skapade bakingbabies som en småskalig ”gravidblogg”, mest för våra vänner och släktingar. När vår äldsta son föddes i juli 2012 fick Mia en förlossningsskada och detta ändrade riktningen på hennes yrkesliv och sedemera på vår blogg.

Mia

Mia är fysioterapeut och jobbar efter 2012  specialinriktat mot gravida, nyförlösta och kvinnor med gynekologiska besvär, och bloggen har kommit att riktas mycket om detta. Bara kategorin ”bäckenbotten” har över 100 inlägg! Mia genomgår för tillfället sin treåriga specialistutbildning inom fysioterapi, med syfte att bli specialist inom obstetrik, gynekologi och urologi.

Men vi fortsätter att driva bloggen tillsammans som par. Här hittar du fysioterapi, kvinnors hälsa, mat, bakning och familjeliv högt och lågt. Vi tror på idén att ha en blandning av inlägg eftersom det gör det mer intressant att följa och läsa.

Joseph

Joseph är i grunden farmaceut och jobbar på ett läkemedelsföretag i Stockholmstrakten. Mer om Mias arbete hittar du vid intresse på sidan ”Boka tid”. Tillsammans har vi två söner, Wollmar född juli 2012 och Wilfred född maj 2014. Vi bor på Söder i Stockholm.

Om oss – BakingBabies

Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar om Mias specialistområde, om innehållet på bloggen eller som potentiell samarbetspartner. 

Guldhjärtat 2016

 • 2016 kom vi tvåa i Fitnessbranschens tävling Guldhjärtat, i kategorin ”Årets Social Media Influencer”
 • 2017 blev Mia utsedd till Årets fysioterapeut. 
 • 2017 blev BakingBabies också nominerad i Stora Influencerpriset i kategorin ”Årets röst”.

 

Vi finns även på www.facebook.com/bakingbabies.blogg samt på instagram.

Följ oss gärna där!

Kontakta oss

Nedan finns möjlighet att kontakta oss. Du fyller i formuläret och ditt meddelande skickas till oss, utan att publiceras här.

10 Comments

 • Hej! Jag har svarat i ett eget blogginlägg. Kul med en vän till vänner som hittat dit. Jag var inte så personlig i blogginlägget eftersom det är så offentligt. Stackars dig, jag förstår att du har haft och har det oerhört besvärligt. Du får gärna höra av dig om du tänker att jag missuppfattat eller har fler frågor. Kram, Mia

 • Hej! Tack för beröm och välkommen hit! Det skiljer sig ganska mycket mellan olika landsting ffa hur vården är organiserad, på primärvårds- respektive sjukhusnivå Jag är verksam i Stockholm och har mest känningar här. Specialister inom bäckenbotten i dess korrekta bemärkelse finns typ tio i hela Sverige, jag är inte en av dem (än). Däremot kan det finnas såna som jag, med kunskaper och erfarenheter som inte skyltas med. Ring runt till primärvårdsrehab (närhälsan tror jag det kallas i gbg) och kolla? Det är ju på en sådan mottagning jag finns. I och kring Göteborg finns dock de allra flesta som är bra och intresserade av det här området. Jag ska bland annat på kurs nästa vecka, kan ha öronen öppna. Här i Stockholm finns ”bäckenbottencentrum” på Danderyds sjukhus, kan det finnas något liknande i gbg?

  Svamligt svar. Ledsen att jag inte kan hjälpa dig mer.

    • Det finns en Maria på närhälsan olskroken och en Jennifer i angered. Finns nog fler så ring till din närmaste närhälsan rehab och be om råd vart du kan vända dig. Annars kan du gå till gynekolog och be och få remiss till sjukgymnast på östra eller till Capio gyn i Frölunda tror jag. Lycka till!

 • Hej! Jadu, svårt… Jag finns ju i Stockholm och börjar i årsskiftet jobba en dag i veckan i innerstan (Södermalm), du är naturligtvis välkommen att boka tid hos mig. Har en del kontakter och andra jag brukar rekommendera, men alla finns i stan. Som längst bort isåfall min specialisthandledare Kerstin på http://www2.praktikertjanst.se/4/Team-Aktiv-primarvardsrehab/Sidor/Egen-sida-3/Sjukgymnaster/. Jag tror i stort gott om mina kollegor ute i primärvården, har du alltså redan försökt på någon mottagning närmare dig? Lycka till att hitta någon, tycker inte att det borde vara omöjligt.

 • Näe, som jag förstått det så kan en bäckenbotten med väl fungerande reflexmässig anspänning hos vissa kan få en bra träningseffekt av löpning, och det somjag läst i någon studie är i alla fall att kvinnor som promenerar regelbundet har mindre besvär med framfall än andra (dock möjligen en del bias i att dessa kvinnor kanske också är mindre överviktiga etc, andra faktorer som kan påverka bäckenbotten/prolapser negativt). Svaret som jag ger nu är typ det som jag har valt som sanning för mig själv, och som inte är helt vetenskapligt förankrat: jag kommer må sämre av att inte springa, än att göra det. Att resten av kroppens hälsa plus psyket ändå får överväga bäckenbottens. Så: låt det som känns bra avväga. Jag blev ju osäker efter maran huruvida det faktiskt var bra att springa så långt, och lovade mig själv att inte göra om det för att slippa oroa mig för bäckenbotten. Sen råkade jag visst anmäla mig till lidingöloppet istället i år… men visst är 30 km 12 kilometer kortare än 42? Jag har ju också valt att springa mycket, men väljer bort nästan all slags styrketräning som skapar högt buktryck. Tänker att det är mitt sätt att hushålla med resurserna. Lyssna på din egen kropp!

 • Hej! Leta runt efter en fysioterapeut som jobbar med bäckenbotten/kvinnohälsa så kan du absolut söka hjälp där. Postoperativ rehab är liksom självklart efter alla andra tillstånd typ, vi ser det som självklart att kunna vägleda återgång till träning även efter såna här operationer. Har du läst mina inlägg om träning efter gynekologiska operationer? Du kan också få en del tips där

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *