Fullt upp

Nu har jag nog börjat komma in i föräldrarledighetslunken. Trots att vädret var emot oss så stämde jag och en föräldraredig kollega/vän träff för en barnvagnspromenad. Som tur var regnade det inte så värst under promenaden, utan började först när vi var på väg in. Sedan blev det lunch med gårdagens rester av chévrepaj och fläskfilé. Hennes lilla grabb är sex månader nu och hur fin som helst. Tyvärr hade varken han eller Wollmar något särskillt stort utbyte av varandra eftersom båda två var på lite gråtigt humör. När den ena av dem blev ledsen så dröjde det inte länge innan den andre stämde in i sorgesången. Detta till trots var det en mycket trevlig förmiddag/lunch.

Anledningen till Wollmars gråteri verkar ligga i en ilsket röd rumpa. Han har haft liknande en gång tidigare för bara en vecka sedan. Från den ena blöjan till den andra så är det helt plötsligt rött, irriterat och nästan sårigt. I och med att Wollmar bajsar så frekvent, 6-7 byten per dag, antar jag att rumpan inte hinner återhämta sig. Säkert också tunn och känslig hud sedan han var magsjuk. I mellan byte är han i alla fall på gott humör. Men så fort han har bajsat börjar han att gråta och det lättar inte förrän det är tvättat, smörjt, bytt och sedan hålla om och trösta. Vi kör med ett tjock lager inotyol på BVC inrådan.

Efter lunch for Wollmar och jag iväg att träffa en sjuksköterska som värvat oss till ett projekt som Sachsska barn- och ungdomssjukhuset driver. Projektet handlar om att utvärdera ett nytt arbetssätt för att stödja föräldrar i att få en bättre vårdkontakt där man har en person/sjuksköterska som man kan ringa och fråga allt från misstänkte symptom till hjälp att hitta till justa och rätta vårdinstanser.

image
På vägen hem regnade och Wollmar tittade ut genom sitt lilla titthål.

image
Väl hemma medan jag fixade med mellanmål åt Wollmar ställde han sig på en minst sagt riskabel plats. Busmar igång igen.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.