Tropea

Idag tog vi skyttelbussen från hotellet till den medeltida kuststaden Tropea. Vår chaufför släppte av oss vid ett apotek. Han berättade för oss att det finns två apotek i staden och att det därför inte borde vara svårt för oss att hitta tillbaka till denna plats lagom till att vi skulle plockas upp tre timmar senare.

I och med att vi hade Wollmar i barnvagn upplevde vi nog Tropea på ett annat sätt än andra. Till att börja med finns det väldigt få trottoarer. Detta i kombination ned smala gator och livlig trafik gör att man får vara vaksam när man går. Staden är dock ganska liten och det är inte några distanser att tala om. Det tog inte mer än 5-10 minuter så var vi frammer vid ”gamla stan” där det är urgamla byggnader och trånga gränder. När vi kom dit möttes vi dessutom av en otroligt vacker vy över havet då hela staden ligger några hundra meter över havsytan. Sedan strosade vi mest runt och njöt av att vara lediga i en hemskt vacker stad. Barnvagnen begränsade oss lite grand här inne då vi inte ville köra över de gropigaste kullerstensgatorna och inte heller bära upp och ner för för många trappor. Hur som helst ska vi nog tillbaka dit om några dagar igen för att uppleva lite till och återuppleva andra saker.

image

image
Vi åt lunch på en charmig liten pizzeria där de omedelbart ställde fram en liten skål med potatischips åt Wollmar. De var inte så salta så han fick smaska i sig några stycken. Han tappade dock intresset när Mia plockade fram macka.

image
Dagens höjdpunkt var ett grymt härligt bageri med världens finaste (och kanke godaste?) bakverk.Wollmar blev här erbjuden en chokladglass på pinne, men vi tackade artigt nej.

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.