Hotel club Torre Marino

Hotellet vi hamnat på är familjeägt.
Ni har sett Dolmio-reklamerna, va?

Här har vi Dolmio-farfar och farmor, två söner och deras fruar (tror vi, vi har inte lyckats para ihop vilken fru som skulle höra till vilken bror… ) och så några ytterligare anställda. Väldigt idylliskt, må jag säga.
Alla charmar Wollmar och Wollmar charmar dem. Det finns ingen av dem som inte stannat till och kramat, pussat eller helt sonika plockat upp honom och lekt med honom. Igår under middagen kom till och med kocken ut och lekte med Wollmar en stund. Han gav också Wollmar en present.

image

Ett Bacardi-äpple i sånt där stress-bollsmaterial. Wollmar gillar den!

På tal om kocken är det finfin mat här. Vi har halvpension, så frukost och middag äter vi på hotellet. Trerätters middagar varje kväll, så himla lyxigt. Wollmar har ätit förrätten, pastan, med oss och sedan somnat i vagnen bredvid vårt bord på uteserveringen. Ni kan tänka vad vi njuter, va? Varje middag har två alternativ per rätt, så vi väljer en av varje och smakar lite på allt. Så. Himla. Gott. Man märker dock tydligt att italienarna inte förstår sig på det här med stora frukostar. Det är gott, verkligen, men inget överdåd att välja mellan.

Det är ett litet hotell, det är kanske 5 andra svenska sällskap här och sedan ganska många tyskar. Våra närmsta grannar är ett tyskt-italienskt par som har en liten 13-månaders tjej som heter Allegra. Tjena, alltså vad den tjejen kan snacka! Bara på en halvtimmes lekstund igår hörde vi henne säga mamma, pappa, bebe om Wollmar, björn om en leksak, miau om en katt, aqua om vatten och mycket mer, blandat på tyska och italienska. Språkbegåvad tjej.

Av de svenska sällskapen har vi framförallt pratat med ett gift medelålders par samt ett sällskap om en mamma och en dotter. Måste säga att det faktiskt är trivsamt att ha några att utbyta erfarenheter om utflyker och närbelägna butiker och sådant med.

Nu idag har Wollmar haft feber och varit mycket trött, så vi har hållit oss i stillhet och satsat på att han ska få sova, äta och dricka. Personalen är ursnäll och har gett oss alla tips och knep de kan, och dessutom erbjudit att ta oss till doktor eller åka och köpa medicin. Något sådant är det verkligen inte tal om, han är annars på jättebra humör och äter och dricker bra och är glad när han är vaken. Måste ha varit en ganska stor omställning, ändå, hela alltihop. Värmen och allt. Men det är fint med omtanken, det uppskattas!

image

Hotellet är tämligen enkelt men väldigt rent och fräscht. Man ser inget skräp någonstans och allting är välskött. Stranden är fin, även om det har varit röd flagg ända sedan vi kom. Ingen stor förlust för oss kanske, det är lättare att hitta skugga under palmerna om vi hänger vid poolen istället. Det ända direk negativa är att det ligger ganska ensligt beläget. Man kan visserligen promenera härifrån til närmaste by 3 km bort, men det finns inga trottoarer eller en vägrenar, så det är inte aktuellt för oss. Vi beger oss inte ut på barnvagnspromenad i italiensk landsvägstrafik, direkt…

Vi är jätteglada över att ha hamnat på ett sådant litet, trivsamt ställe och inget jätte hotellkomplex med noll personlighet och enbart kall professionalism från personalen. Det här stället är mysigt!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.