Omo och trots

Dagens väderprognos var sol sol och SOL. Tyvärr ville inte solen komma fram och metrologerna fick sätta sig ännu en gång i skamvrån. Så i stället för att dra ner till eriksdalsbadet tog W och jag en tur till Tumba och hälsade på mormor.

Väl där bjöds det på nybakta bullar (W fick nöja sig med en banan), lek och parkvisit.

Som vi skrivit tidigare är W på full gång med pratandet. Han har blivit en riktigt rackare på att härma det som folk säger. Sedan upprepas det inte nödvändigt utan han nöjer sig med att säga ordet två tre gånger så att alla hört att han kan. Sedan får det räcka.

Dagens två nya ord var ”omo” (mormor) som han sa efter att jag pekade och pratade om mormor. Nästa ord blev ”kocka” som svar när mormor satt och pekade på klockor i en bliderbok. Vi får se om detta fortsätter och leder något vart eller om det är rena slumpar som vi tolkar in för mycket i.

image
Lek och bus i parken ”nyckeligan”

image
Duplo är kul

Basidan till allt det fantastiska med prat och utveckling och så är att W är i en riktigt trotsfas. Allt ska prövas och om han får ett nej så kan man räkna med ett hej-dundrans gråt och gnäll. Eftermiddagarna är värst och kombinerat med hans ”jag blir klumpig och gråtig när jag blir trött” kan det vara en riktig pers. Men värre lär det väl bli? Ja menar – nu förstår han vad nej betyder och protesterar med att gråta och gnälla. Det kommer ju att komma en dag där han själv kan säga nej och kan trotsa allt vad man säger helt och hållet.
Ja ja den dagen den sorgen.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.