Aldrig Luma på en tisdag! Eller?

Idag hade Wollmar och jag tänkt att vi skulle ha en strålande dag på Luma bibliotek. Det var flera månader sedan vi var där senast och jag tänkte att Wollmar skulle uppskatta biblioteket tusen gånger mer än sist. Vi tog då 74an från polishuset på söder och for till Hammarby sjöstad. Wollmar var ganska kinkig under hela resan dit och jag var åksjuk och precis som vi hoppade av komjag på ett viktigt faktum som jag hade glömt bort: Luma bibliotek har stängt en endaste dag i veckan, TISDAGAR!

Utan att säga för mycket kan vi säga att det inte är första gången som detta händer. OK, jag hade alltså en sprallig Wollmar och inget bibliotek som han kunde röja runt i. Så tittade jag upp på kullen och såg en skylt om en lekpark. Som en skänk från ovan! Så vi gick till parken som ligger mellan Luma hållplats och biblioteket. Jag visste att det fanns en där men trodde att det mest bestod av en gunga och en liten lekställning. När vi kom upp insåg jag att jag hur fel jag haft. Lekparken var riktigt stor och riktigt fin.

image
Och vad gjorde då Wollmar med allt denna fina park hade att erbjuda? Drog så klart till närmasta trappa och började gå ner (och ut från parken).

image
Efter lite lek i trappen fick jag i alla fall med honom till en tunnel som också var jätte rolig.

image
Jag gjorde ett försök att leka affär med Wollmar. Han tog betalt med ett löv men i stället för att få något i retur klättrade han ut genom ”butikens” bakfönster.

Sedan missade vi en buss hem, fick inte åka med nästa för att det var fullt med barnvagnar och promenerade hem till slut.
Allt som allt en bra dag. Trots allt!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.