Devil’s food cake med jordnötssmörsmousse

Idag kommer vi att ha Wollmars andra ettårskalas. Denna gången med min släkt och Wollmar kommer att dela kalas med kusin Edvin som nyligen fyllt sex år. Även idag blev det en tårta enligt ett recept från Sockerrus.se. På sockerrus är det en dubbel tårtbottengrund och vi körde bara med choklad. Vi skalade ner fyllningen (jordnötssmörsmoussen) till ett paket á 200 g cream cheese (och därmed 2 dl floursocker och 260 g jordnötssmör) och chokladganachen enligt nedanstående formel (fast sedan fläskade vi på lite ändå med 2 dl grädde och 360 g choklad)

image

Joseph stod för den matematiska uträkningen.

image

Vi satte på fyllningen i mellanlagren igår redan. När vi hade tagit upp och skurit kakan täckte vi formen med plast, satte i nedersta kakbotten och monterade ihop alla lagren i formen. Sedan har den fått stå över natten med en lite tyngd över, så att kakan riktigt satte sig och blev perfekt rund i formen utan att börja glida runt. Sedan var det bara att dra upp kakan i plastfolien ur formen och sätta på fatet.

Vi hade i 200 g mjölkchoklad och160 g mörkchoklad och vispade ganachen ganska hårt med elvisp. I och med detta blev den hur stel som helst och det gick nästan inte att spritsa.

image

Slutresultatet är vi i alla fall nöjda med och det blir finfint att ha kalas än en gång.
Eftersom vi ska ut och resa med tårtan i en sån där plastform med snäpplock, så har vi tyvärr inga snygga kort med fint tårtfat. Det stör mig lite, menmen.

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.